Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Το πρωτοπαλίκαρο της Δεσποσύνης

Έχεις ένα σύζυγο που μπορεί να φτιάχνει την ηλεκτρική όταν χαλάει, να συνδέει τα καλώδια του DVD και της κάμερας, και να διορθώνει τη βρύση όταν στάζει.
Είσαι μια τυχερή γυναίκα!
Λέμε τώρα...
...γιατί κάθε φορά που πάει να κάνει οτιδήποτε απ’ όλα αυτά, κάνει 25 ώρες (σε χρεώνει και τις υπερωρίες) πάει μέσω Λαμίας στο επιθυμητό αποτέλεσμα και... σου σπάει τα νεύρα γιατί δεν σε ακούει όταν του λες ότι δεν είναι αυτό το σωστό καλώδιο!
Σωστά;  Τι κάνεις;




Ε, μα θέλει κ ρώτημα; Κάνεις ένα τρικούβερτο καυγά μέχρι που στο τέλος του παίρνεις το καλώδιο από το χέρι και το φτιάχνεις μόνη σου αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανωτερότητα του γυναικείου φύλλου...
Χαμογελάς περήφανη; Μπράβο βλάκα!
Να σου πω τι κατάφερες; Να του αποδείξεις ότι δεν τον εκτιμάς καθόλου, να τον πεις έμμεσα και άμεσα ηλίθιο, να τον ευνουχίσεις και να τον κάνεις να θέλει να πάει να δει ποδόσφαιρο στο φίλο του το Μάκη που δεν έχει σύζυγο να του τα κόβει από τη ρίζα...
Ίσως ακόμα χειρότερα να έχει σύζυγο όμορφη και όχι ιδιαιτέρως πιστή!!!
Αυτό πού το βάζεις;
«Ε, και τι να κάνω; Να τον αφήσω να κάνει μαλακίες με τις ώρες και ύστερα να μου κοκορεύεται ότι τα κατάφερε;» 
ΝΑΙ! Γιατί; Γιατί ο άντρας που θα καταφέρει να κάνει οτιδήποτε, όσο και να αργήσει, όταν τελειώσει θα νιώθει περήφανος και δυνατός. Θα νιώθει ότι πρόσφερε κάτι.
Σε ποιον; 
Μα σε σένα και στα παιδιά σας βρε βλαμμένη!
Μπορεί να κάνει ότι κάνει γιατί έτσι είναι η φύση του -και θα το έκανε και μόνος του αν ήταν -αλλά όταν είσαι και συ εκεί έχει ένα λόγο παραπάνω να το κάνει για να σε καταπλήξει.
Οπότε άστον να κάνει εξάσκηση και σκέψου ότι αν του πεις ένα μεγάλο «Μπράβο αγάπη μου! Τι θα έκανα χωρίς εσένα. Τώρα μπορούμε να δούμε εκείνη την ταινία...» την επόμενη φορά μπορεί να καταφέρει να τα συνδέσει αρκετά γρήγορα ώστε πράγματι να προλάβετε να δείτε και κείνη την ταινία που τώρα έχει πάει 3,45πμ και ποιος να κάτσει να ξενυχτήσει να τη δει;;;
Και όσο για τα νεύρα σου που γίνανε τσατάλια περιμένοντας, χαλάρωσε.
Κάνε μια αποτρίχωση όση ώρα περιμένει γιατί... Όταν θα τελειώσει με το DVD και του πεις εκείνο το «μπράβο» αν έχεις κάνει εκείνη την αποτρίχωση που λέγαμε μπορεί να σου πει κι αυτός κάτι στο αυτί!
Θα νιώθει και σαν τον Ηρακλή που σκότωσε τη Λερναία Ύδρα και... ποιος τον πιάνει.
Χαρά στη γυναίκα που τον πήρε.
Άσε που θα έχει και κάθε λόγο να ξαναφτιάξει κ το DVD και την τηλεόραση και την κεραία και το νεροχύτη που πάλι βούλωσε!

Αν του σπάσεις τον τσαμπουκά και το ηθικό τι νομίζεις ότι θα σου πει; «Δίκιο έχεις αγάπη μου, είσαι πιο έξυπνη και πιο ικανή από μένα. Είμαι τόσο τυχερός που είμαι μαζί σου.»
Χαααααα! Γελάσαμε πάλι.
Το πολύ πολύ να σου πετάξει κάτι του τύπου, «Αφού εσύ μπορείς καλύτερα, κάντο μόνη σου. Εγώ πάω για μπύρα» Και αν ξαναπροσπαθήσει εμένα να με φτύσεις.
Το σπασμένο ηθικό στον άντρα ποτέ δεν οδηγεί σε βελτίωση της σχέσης! ΠΟΤΕ.
Τώρα θα μου πεις, «Και με ανεβασμένο το ηθικό πάλι στο Μάκη για μπύρες πάει.»
Ε, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνεις την αποτρίχωση συχνότερα!!!
Άσε που όσο περισσότερο αργήσει να τα φτιάξει τα καλώδια τόσο περισσότερο θα μείνει σπίτι και πού να τρέχει άγριο ξημέρωμα στο Μάκη. Θα τον βρίσει και η σύζυγος.

Και δε μου λες, πού ήσουνα εσύ αγάπη μου όταν σου διαβάζανε τα παραμύθια; Τα παραμύθια καλή μου είναι απόσταγμα αρχέγονων προτύπων και κοιτάνε την ανθρώπινη φύση από τα βάθη των αιώνων.
Εμείς τα έχουμε μπλέξει λίγο τα μπούτια μας.
Τα παραμύθια άμα τα δεις από την συμβολική-ψυχολογική τους σκοπιά μια χαρά τα λένε. Βλέπει το σερνικό το βαρβάτο, το καθαρόαιμο (ιππότης-πρίγκηπας) την δέσποινα-πριγκίπισσα και παθαίνει ντουβρουτζά.
 Πάει να την αγκαλιάσει, αλλά ... πάρε 10 δοκιμασίες να’ χεις! Τι δράκους, τι φωτιές, τι μάγια! Έχεις δει καμιά πριγκίπισσα να του λέει του πρίγκηπα «Πώς πας να τα βγάλεις πέρα με το δράκο ρε; Όχι έτσι! Εγώ θα σου πω πώς...» και να πιάνει το σπαθί και να το φέρνει τρεις βόλτες πάνω από το κεφάλι της σαν τον Κόναν το Βάρβαρο;
Αυτά στο Σρεκ και πολύ μας πέφτει!
Το πολύ πολύ να του δώσει ένα φυλαχτό, ένα κεντητό μαντήλι, ένα μαγικό φίλτρο! Αυτά! Τέτοια γυναικεία...

Εσύ λοιπόν όταν έχει χωθεί κάτω από το νεροχύτη και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κακό μάγο Βουλομέλ που σου κάνει εσένα τη ζωή δύσκολη δεσποσύνη, σκουπίσει τα βρομόνερα από τη μούρη του, και αντί να του πεις «Μπράβο ιππότη μου, Υδραβλικίξ μου» του λες ότι δεν το κάνει καλά και συ μπορείς καλύτερα;;;
Ε, όχι μανδάμ!
Αντί να πεις δόξα τω Θεό που μπήκε από κει κάτω και δε φωνάζει μάστορα, να τον πληρώσεις χρυσό, να στα κάνει σκατά και να μην μπορείς να διαμαρτυρηθείς που δεν σου έκοψε απόδειξη, εσύ τον βγάζεις και άχρηστο...
Πρέπει να σου τύχει ο πραγματικά άχρηστος για να καταλάβεις τη διαφορά...
Ακόμα κι αν στο τέλος καταλήξετε σε υδραυλικό, εσύ να θυμάσαι ότι ακόμα και έτσι, για σένα τα έβαλε με το δράκο και ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσει «μισθοφόρο» για να τον σκοτώσει πάλι για σένα το κάνει.

Αποτριχώσου, χαμογέλα, και πες «Μπράβο και ευχαριστώ» και ας σκέφτεσαι ότι εσύ θα τα είχες καταφέρει καλύτερα.

Δεύτερη αντίρρηση
«Μα έτσι δεν είμαι ειλικρινής απέναντί του. Τον κοροϊδεύω σα να είναι μωρό παιδί.» και εγώ θα σου απαντήσω.
Μα αγάπη μου όταν λες σε ένα μικρό παιδί να βάλει το δοντάκι που έβγαλε (με τόσο πόνο) κάτω από το μαξιλάρι και θα το πάρει η νεράιδα και θα του αφήσει ένα κέρμα, νιώθεις τύψεις που το κοροϊδεύεις; Όχι βεβαία!! Το κάνεις με καλό σκοπό και είναι για το καλό όλων. Ανακουφίζεις τον πόνο του και του δίνεις το κουράγιο να το ξανακάνει.

Εσύ έχεις το πρόβλημα στη συγκεκριμένη διαμάχη και στο συγκεκριμένο καυγά και θέλεις ντε και σώνει να επιβληθείς σε ένα θέμα που, στο κάτω κάτω της γραφής, ούτε τη σχέση σου θα κάνει καλύτερη, ούτε τον άντρα σου πιο ευτυχισμένο, ούτε εσένα καλύτερο άνθρωπο.


Τον εαυτό σου πρέπει να τιθασεύσεις λίγο και να μάθεις ότι το να κάνεις το Βελιγκέκα δεν είναι συνώνυμο της ειλικρίνειας.
Ειλικρίνεια είναι μεν να λες αυτό που σκέφτεσαι αλλά άμα αυτό που σκέφτεσαι είναι μια χαζομάρα που θα τους βλάψει όλους!
Ti να την κάνω μάτια μου την ειλικρίνεια;
Μήπως έχουμε μπλέξει την ειλικρίνεια με τη γαϊδουριά;;; Λέω 'γω τώρα!
Μήπως;;;
Κασσάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου