Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Βασίλης Πιστικίδης-Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Με πρόσφατο δελτίο τύπου ο κ. Α. Βασιλόπουλος, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου προσπάθησε εντελώς ανεπιτυχώς να δώσει μια εικόνα από τις παρουσίες
ή τις απουσίες των συναδέλφων του Δημοτικών Συμβούλων από τις συνεδριάσεις του σώματος. Λειτουργώντας εντελώς αντισυναδελφικά και κυρίως προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Δημήτρη Μισοκοίλη αφού εκείνος ως Πρόεδρος είναι υπεύθυνος και όχι ο Γραμματέας του ΔΣ.




Μάλιστα, ο ημιμαθής Γραμματέας του ΔΣ, (θυμίζω ότι

α) τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μετά από ψηφοφορία μόνο των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας δηλ. με ψηφοφορία μεταξύ των Χριστόπουλου, Μαυρουδή, Βουδούρη, Τόκα Βασιλόπουλου, Τσαλαπατάνη, αφού ο νόμος αυτό επιτάσσει και
β) Ο Πρόεδρος προτείνεται από τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ και ο αντιπρόεδρος από την μείζονα αντιπολίτευση). Επίσης ο ημιμαθής κ. Βασιλόπουλος επικαλείται τον πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά προσέξτε του 2008 (υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος) και όχι τον εν ισχύ πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας ΔΣ όπως καθορίσθηκε με την αρ. πρωτ. 16852/6-4-2011 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατ΄ επιταγή του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (υπουργός Γιάννης Ραγκούσης), που αυτός ο δεύτερος κανονισμός έχει ψηφισθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στις 29 Αυγούστου 2011 και υπάρχει στην Διαύγεια με ΑΔΑ:4Α8ΞΩ16-ΝΗΛ.

Αυτό είναι και το μικρότερο κακό, νέος σύμβουλος είναι θα μάθει!
Ας μη σας ξεφύγει ότι δεν κάνει καμία αναφορά για την παρουσία ή όχι του Δημάρχου στις
συνεδριάσεις του ΔΣ. Θυμίζω ότι εκ του νόμου, ο Δήμαρχος πρέπει απαραίτητα να λάβει πρόσκληση για την συνεδρίαση αλλά είναι στην διακριτική του ευχέρεια να παραστεί ή όχι. Ο “μίζερος” κ. Βασιλόπουλος δεν αναφέρει στον πίνακα του ότι σε ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης είναι ΠΑΡΩΝ.
Όμως στην ουσία είναι πράγματι η κατάσταση έτσι όπως την παρουσιάζει ο κ. Βασιλόπουλος;
Δείτε κάποιες περιπτώσεις για να σχηματίσετε γνώμη και να δικαιώσετε ή όχι τον τίτλο της “εικονικής πραγματικότητας”.: Ανδρέας Βασιλόπουλος: Στατιστικά Συνεδριάσεων Δ.Σ. & Απουσίες Συμβούλων 2016.

www.eastrunner.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου