Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«Μύλος» στο Δήμο Μαραθώνα, με απειλές Ψινάκη κατά πάντων!

Τραγελαφικές καταστάσεις βιώνει ο Δήμος Μαραθώνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να βγάζει άκυρη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το «Marathon Foundation» μετά από προσφυγή του… Ηλία Ψινάκη!
Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει ο ιστορικός Δήμος Μαραθώνα, ο οποίος φαίνεται ότι θα μας απασχολεί συχνά – πυκνά, με όσα τραγελαφικά γεγονότα συμβαίνουν εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.




Πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει με ομόφωνη (!) απόφαση να στείλει επιστολή προς όλες τις Πρεσβείες, Δημόσιους Οργανισμούς και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς επιστολή με την οποία θα ξεκαθαρίζεται ότι η εταιρία «Marathon Foundation» που έχει δημιουργήσει ο Ηλίας Ψινάκης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα και αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Δημάρχου.
Με χθεσινή του απόφαση, όμως, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έβγαλε άκυρη τη συγκεκριμένη απόφαση, θέτοντας νέα δεδομένα στην υπόθεση. Κι εδώ αρχίζει το… θέατρο του παραλόγου.

Ο Ψινάκης προσέφυγε κατά μιας απόφασης που… ζήτησε να ψηφιστεί ο ίδιος!

Σύμφωνα με το έγγραφο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο άνθρωπος που προσέφυγε κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο… ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης (δείτε χαρακτηριστικά την αναφορά στο έγγραφο της απόφασης όπου φαίνεται ότι ο άνθρωπος που προσέφυγε ήταν ο Ηλίας Ψινάκης).

Και το γεγονός αυτό, προξενεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα ισχυριζόταν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ομόφωνα μετά από σύμφωνη γνώμη του και υπόδειξή του στους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης!
Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μάλιστα, ο Ηλίας Ψινάκης εξαπέλυσε κεραυνούς κατά όσων «αποπειράθηκαν να συκοφαντήσουν το Ίδρυμα Μαραθώνα», όπως ισχυρίζεται. «Οι συκοφάντες έπεσαν μέσα στον λάκκο που έσκαβαν για εμένα και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, στην οποία θα λογοδοτήσουν για την απόπειρα σπίλωσης του ονόματος μου και απόπειρα συκοφάντησης της φιλανθρωπικής δράσης του «Ιδρύματος Μαραθώνα». Τώρα θα τους… χορέψω στο ταψί», ήταν η δήλωση του Δημάρχου Μαραθώνα.
Εδώ, βέβαια, προκύπτει η απορία: Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζεται ένας Δήμαρχος να καλεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει μια ομόφωνη απόφαση και την επομένη… να προσφεύγει στα αρμόδια όργανα για να τη βγάλει παράνομη; Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του να ψηφίσουν μία πρόταση, και την επομένη να κάνει λόγο για… συκοφάντες που επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομά του;

Στον «αυτόματο πιλότο» ο Δήμος, δεν ψηφίζει προϋπολογισμό η… παράταξη Ψινάκη!

Τα απίστευτα γεγονότα, όμως, δεν σταματούν εδώ! Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Δήμος Μαραθώνα, αδυνατεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2017, καθώς η έγκρισή του δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Και το γεγονός αυτό γεννά επιπλέον ερωτηματικά, καθώς ο συνδυασμός του Ηλία Ψινάκη διατηρεί – έστω και οριακά – την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο (με 17 συμβούλους σε σύνολο 33) και συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων που χρειάζεται η ψήφιση του προϋπολογισμού. Μόνο που στις συνεδριάσεις που έχουν προηγηθεί οι… απουσίες συμβούλων που έχουν παραμείνει στην παράταξη Ψινάκη, υπερτερούν των… παρουσιών.

Ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός… απουσίαζαν ο Ψινάκης και οι σύμβουλοι του!

Η τελευταία προσπάθεια ψήφισης του προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μόνο που από τους 17 συμβούλους του συνδυασμού του Ηλία Ψινάκη έδωσαν το παρών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου… 12!
Από τη σημαντική συνεδρίαση, μάλιστα, απουσίαζε και ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης, προκαλώντας την αγανάκτηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα του Σπύρου Λιβαθηνού: «Μας λέει λαμόγια, απατεώνες κι όμως εμείς είμαστε εδώ να ακούσουμε τι έχει να μας πει. Ο Δήμος δεν έχει προϋπολογισμό και ο ίδιος είναι ο πρώτος που λείπει από τη συνεδρίαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.
Το άρθρο αναρτήθηκε στο sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου