Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΦΚΑ- ΟΓΑ: Οι ασφαλιστικές εισφορές στο www.efka.gov.gr (πίνακες)

Τις ασφαλιστικές τους εισφορές καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ με τον μήνα Φεβρουάριο να τελειώνει σε λίγες ημέρες.
Για τους αγρότες του ΟΓΑ, το efka.gr παρουσιάζει τον υπολογισμό για τις εισφορές τους, 




Βάση υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών:

Καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα (ΚΦΑ) από την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα και κάθε άλλη δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του ΟΓΑ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Για το 2017 λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα από το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος (2015). Θα ακολουθήσει εκκαθαριστική διαδικασία και οριστικοποίηση των ετησίων ασφαλιστικών εισφορών όταν καταστεί ευχερής η χρήση των εισοδημάτων του έτους 2016 (Β΄ εξάμηνο 2017).
Κατώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών: 410,26 € (Κατώτατο ασφαλιστέο μηνιαίο εισόδημα ορίζεται ως το ποσό που αναλογεί στο 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.)
Ανώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών: 5860,80 € (Ανώτατο όριο ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς αποτελεί το δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού, και σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάξεις, το δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών).
Οικογενειακή Αγροτική Εκμετάλλευση
Στην περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης στην οποία ασχολείται ο/η σύζυγος ή τα ενήλικα τέκνα, το ετήσιο ΚΦΑ της εκμετάλλευσης κατανέμεται ισόποσα στα μέλη της.
Το ετήσιο ΚΦΑ κάθε μέλους διαιρούμενο δια του δώδεκα (12), αποτελεί την μηνιαία βάση υπολογισμού εισφορών.
Σε περίπτωση που το μηνιαίο εισόδημα υπολείπεται του κατώτατου ορίου, η εισφορά κάθε μέλους υπολογίζεται επί της κατώτατης βάσης (410,26 €).

Αναλυτικός πίνακας μηνιαίων εισφορών ΟΓΑ με βάση το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα (ΚΦΑ) για το έτος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου