Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Α.Βασιλόπουλος: Μια Ολοκληρωμένη Παρουσίαση της μελέτης του ΚΕΛ

Πρόσφατα (14/03/2017) τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΚΕΛ και τα έργα αποχέτευσης της περιοχής που κατοικούμε.
Δίνονται έτσι για πρώτη φορά λεπτομερή στοιχεία για το έργο, τις θέσεις των εγκαταστάσεων, τα φορτία, τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, τα μέτρα αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά και συγκεκριμένοι χάρτες και σχέδια.




Είναι αξιοπερίεργο που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν τον Απρίλιο 2016 υπέρ ενός έργου για το οποίο δεν είχαν καμία μελέτη παρά μόνον προφορικές διαβεβαιώσεις από κυβερνητικές πηγές. Είναι αξιοπερίεργο ότι σήμερα που υπάρχει πλέον η μελέτη, κανένας δεν την έχει αναρτήσει δημόσια, ενώ είμαστε σε φάση διαβούλευσης.
Το τελευταίο διάστημα πολύς κόσμος έχει επικοινωνήσει με το γραφείο μας (φαντάζομαι και με τον Δήμο) να ρωτήσει στοιχεία ή να λάβει την μελέτη. Περίμενα η Δημοτική Αρχή να έχει πράξει το στοιχειώδες και αυτονόητο, δηλαδή να δημοσιοποιήσει τη μελέτη μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου και να καλέσει τον κόσμο να ενημερωθεί.
Αυτό όμως μέχρι και σήμερα 03 Απριλίου (η προθεσμία υποβολής απόψεων επί της μελέτης λήγει 27 Απριλίου) δεν έχει γίνει. Θεωρώ καθήκον μου να δώσω τα στοιχεία αυτά, όσο πιο αναλυτικά και εύχρηστα μπορώ, στους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που θα κληθούν να αποφασίσουν, αλλά και στους δημότες μας.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Υποψήφιος Δήμαρχος

Μπορείτε να την δείτε ολόκληρη:  kel.avassilopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου