Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό των Βίκινγκς

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό των Βίκινγκς
Πολλές φορές μία ανακάλυψη εμφανίζεται σχεδόν από το πουθενά και ενίοτε στα πιο απίθανα μέρη.
Αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση της χώρας των Βίκινγκς, της Ισλανδίας και μάλιστα αφορά μία ιατρική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μπορεί να σώσουν εκατ. ζωές ανά την υφήλιο.




Το μυστικό έγκειται στο γεγονός ότι η Ισλανδία αποτελεί μία «ομοιογενή» στον πληθυσμό χώρα, ο οποίος φθάνει στις 329.000 κατοίκους και ως εκ τούτου αποτελεί τον καλύτερο «στόχο» για τους επιστήμονες που ερευνούν θεραπείες για τον καρκίνο μέσω των γονιδιών.
iceland1
Το πρόγραμμα, μάλιστα, χρηματοδοτείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ομάδα επιστημόνων να έχουν ως βασικό στόχο να πολεμήσουν όσο καλύτερα μπορούν την επάρατη νόσο.
iceland
Παράλληλα για περισσότερα από 18 χρόνια η χώρα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα «καθαρή» σε γενετικό επίπεδο από το National Human Genome Reserarch Institute, γεγονός που αποτελεί πραγματικό θησαυρό για τους επιστήμονες. Ταυτόχρονα υπάρχει καταγραφή του γονιδιώματος για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και μάλιστα σε ηλεκτρονική μορφή.
Η όλη ερευνητική διαδικασία λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας στο Ρέκιαβικ και ήδη περισσότεροι από 140.000 Ισλανδοί έχουν φροντίσει να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή.
02 iceland greenland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου