Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τέσσερις λόγοι που η αποτυχία πρέπει να γίνει «φίλη» μας

Τέσσερις λόγοι που η αποτυχία πρέπει να γίνει «φίλη» μας
Η αποτυχία μας βοηθά να ωριμάσουμε τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, ενώ παράλληλα μας κάνει πιο δημιουργικούς και καινοτόμους
Είναι γεγονός ότι η απόρριψη και η αποτυχία δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός για κανένα. Για κάποιους ανθρώπους μάλιστα είναι λόγος για να παραιτηθούν τελείως από τους στόχους τους και τα όνειρά τους.




Αν νιώθετε ότι έχετε αποτύχει πολλές φορές στη ζωή σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε, ξανασκεφτείτε το, γιατί παρακάτω θα βρείτε τέσσερις λόγους γιατί δεν πρέπει να φοβάστε την αποτυχία και να συνεχίσετε να αγωνίζεστε.

Η αποτυχία μας διδάσκει αυτό που δεν μπορεί να μας διδάξει η επιτυχία


Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να έχουν πολλές επιτυχίες στη ζωή τους, συνηθίζουν να χάνουν πολλά «μαθήματα» σε σχέση μ' αυτούς που έχουν αποτύχει αρκετές φορές. Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν μαθαίνουν να επιλύουν συγκρούσεις, να βρίσκουν στρατηγικές και να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που είναι συνηθισμένοι στις επιτυχίες συχνά μένουν στάσιμοι όταν στο δρόμο τους έρθει μία αποτυχία, σε σχέση μ' αυτούς που έχουν βιώσει πολλές αποτυχίες.

Η αποτυχία μας κάνει πιο δημιουργικούς και καινοτόμους


Είναι γεγονός ότι η αποτυχία μας έχει κάνει πολλές φορές να σκεφτούμε...διαφορετικά. Όταν κάτι δεν λειτουργεί, το μυαλό μας αναρωτιέται κατευθείαν «τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω;». Αυτές οι ερωτήσεις μας οδηγούν σε περισσότερη δημιουργικότητα και καινοτομία.


Η αποτυχία μας βοηθά να ωριμάσουμε, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά


Ορισμένες αποτυχίες είναι πολύ σκληρές, αλλά τελικά αυτό που προκύπτει είναι ένα νέο άτομο πιο έμπειρο και ώριμο. Οι αποτυχίες μας βοηθούν να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά, να βελτιώσουμε κάποιες δεξιότητες μας ή ακόμα και να αλλάξουμε νοοτροπία. Η αποτυχία μας βοηθά να μεγαλώσουμε και να ωριμάσουμε ως επιχειρηματίες, ως άνθρωποι, ως εργαζόμενοι, αφού τα μαθήματα που μπορεί να πάρει κάποιος από τις επαγγελματικές αποτυχίες μπορούν να βοηθήσουν και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και το αντίστροφο.


Όσο περισσότερο αποτυγχάνετε, τόσο πιο κοντά βρίσκεστε στην επιτυχία

Το ότι αποτυγχάνει κάποιος συχνά, σημαίνει ότι προσπαθεί κιόλας. Όπως είναι γνωστό η συνεχής προσπάθεια και δουλειά κάποια στιγμή σίγουρα θα ανταμειφθεί, καθώς, ο επιμένων, στο τέλος, πάντα νικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αποτυχίες. Αν έχετε στο ενεργητικό σας πολλές, τότε ετοιμαστείτε γιατί πλησιάζετε στην επιτυχία. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να υπομένει κάποιος συνεχόμενα «όχι» αλλά μετά από αυτά να είστε σίγουροι ότι θα έρθει και ένα «ναι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου