Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Στον «πάγο» οι επενδύσεις fast track

Στον «πάγο» οι επενδύσεις fast track
Kυρίως στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας.  Η αρμόδια Διεύθυνση αναφέρεται αναλυτικά σε κάθε μια επένδυση, ξεκινώντας από αυτή του ομίλου Minoan Group στη Σητεία της Κρήτης, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ
Μακρύ δρόμο μέχρι να μπουν... μπουλντόζες έχουν ακόμη να διανύσουν οι 12+1 πολυσυζητημένες στρατηγικές επενδύσεις κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει υπαχθεί στο Νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων κανένα άλλο επενδυτικό σχέδιο.




Τα στοιχεία γνωστοποίησε η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων (Διεύθυνση Αναπτυξιακής Στρατηγικής Τμήμα ΕΣΧΑΣΕ) σε απάντηση της σχετικής ερώτησης του βουλευτή κ. Ι. Σαρίδη που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με το στάδιο εξέλιξης των εν λόγω επενδύσεων.

Η αρμόδια Διεύθυνση αναφέρεται αναλυτικά σε κάθε μια επένδυση, ξεκινώντας από αυτή του ομίλου Minoan Group στη Σητεία της Κρήτης, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, για την οποία έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), ενώ προ ημερών απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακύρωσης του ΠΔ από φορείς και κατοίκους.

Όσον αφορά την τουριστική επένδυση Kilada Hills στο Πόρτο Χέλι 418 εκατ. ευρώ του ομίλου Dolphin, αναφέρεται ότι έχει επίσης εκδοθεί το Π.Δ. για το ΕΣΧΑΣΕ. «Η επένδυση εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα. Ο επενδυτής υπέβαλε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σύνολο του έργου και τις μελέτες καταλληλότητας και η υπηρεσία παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας η οποία είναι εντός χρονοδιαγράμματος», επισημαίνεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης.

Για την επένδυση της Κεραμεία Αλλατίνη, ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Χίο, αναμένεται η υποβολή περιβαλλοντικής μελέτης, ενώ γι' αυτήν της RSR Eagle Resort ύψους 191 εκατ. ευρώ στην Κάρυστο Εύβοιας και της Mirum Hellas στην Ελούντα της Κρήτης, ύψους 321 εκατ. ευρώ οι περιβαλλοντικές μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Με ευθύνη του επενδυτή αυτή τη φορά, ήτοι την Pravita Estate, που αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα χρηματοδότησης, δεν έχει καταβληθεί η διαχειριστική αμοιβή προς την Enterprise Greece για το επενδυτικό σχέδιο της εν λόγω εταιρείας για την προτεινόμενη επένδυση στη Χαλκιδική.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου