Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο ιδιοκτήτης της Google και άλλοι δισεκατομμυριούχοι, προσπαθούν να ζήσουν για πάντα (pics)

Ο ιδιοκτήτης της Google και άλλοι δισεκατομμυριούχοι, προσπαθούν να ζήσουν για πάντα (pics)
Περίπου 150.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο. Κάποιοι όμως που έχουν την οικονομική δυνατότητα, δεν θέλουν να είναι ανάμεσα σε αυτούς. Και η επιστήμη προσπαθεί να τους βοηθήσει.
Η ανάγκη για την καταπολέμηση της γήρανσης, ιδίως μεταξύ των εύπορων αυτού του κόσμου δεν είναι κάτι νέο. Είναι κάτι που προσπαθούν από παλιά. Και ξοδεύουν αρκετά χρήματα για αυτόν τον σκοπό.




Και στην εποχή μας, οι νέες τεχνολογικές καινοτομίες, ίσως το κάνουν πραγματικότητα.

Ηθοποιοί όπως η Goldie Hawn, μουσικοί όπως ο Moby αλλά και δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, όπως ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin και ο Peter Thiel, συνιδρυτής του PayPal, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα προσφέρουν σε βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, ακόμα 25 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να «τελειώσουν μια και καλή με την γήρανση».



Ο Brin, μέσω των εταιριών του έχει σκοπό να επενδύσει συνολικά πάνω από 1 δις δολάρια σε ένα «εργαστήριο μακροζωίας» που ονομάζεται Calico όπου εξέχοντες επιστήμονες από όλες τις χώρες του κόσμου, «πολεμούν τον θάνατο».

Αν όλα πάνε καλά, ο Brin δεν θα γεράσει ποτέ.

Τουλάχιστον όχι πέρα από ένα ορισμένο σημείο.

Η επιβράδυνση ή διακοπή της διαδικασίας της γήρανσης είναι αυτό που ο βιοχημικός Ned David, προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να πετύχει.

Η επένδυση σε καινοτομίες βιο-τεχνολογίας είναι ένας τρόπος για τους πολύ πλούσιους αυτού του κόσμο να παραμείνουν νέοι και υγιείς επ 'αόριστόν.

Κάποιοι άλλοι, όχι και τόσο προνομιούχοι, στρέφονται στην κρυογονική ψύξη, με την ελπίδα ότι μπορούν να αποψυχθούν όταν πια η επιστήμη έχει προχωρήσει αρκετά.

Το αμερικάνικο δίκτυο CNBC ανέφερε ότι το 2016 χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εναποθέσει τις ζωές αλλά και τις περιουσίες τους, στην κρυογονική ψύξη στο κέντρο Alcor της Αριζόνα.
Το συγκεκριμένο κέντρο «χρεώνει» 80.000 δολάρια για να διατηρήσει το κεφάλι σου σε υγρό άζωτο και 200.000 για ολόκληρο το σώμα σου με την ελπίδα όλα να πάνε καλά και η... απόψυξη κάποια στιγμή στο μέλλον να είναι επιτυχής. 

«Το ότι μπορούμε να ζήσουμε για πάντα είναι προφανές. Αυτό δεν παραβιάζει τους νόμους της φυσικής και γι 'αυτόν ακριβώς το λόγο θα το πετύχουμε», πιστεύει ο 30χρονος ιδιοκτήτης αυτού του κέντρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου