Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΙΚΕΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Οργανισμός; Λιμένος Ραφήνας (ΟΛΡ) παραχωρεί τις παραλίες μας σε επιχειρηματίες προς εκμετάλλευση.
Στις 4 Μαΐου διενεργείται διαγωνισμός για παραχώρηση 240τ.μ. της παραλίας Μαρίκες, όπου θα κατασκευαστεί "αναψυκτήριο" 10τμ με 30τμ εξέδρες, τουαλέτες και ανάπτυξη ομπρελών/τραπεζοκαθισμάτων σε έκταση 200τμ, χωρίς περιορισμούς στη χρήση μουσικής και στο ωράριο λειτουργίας!




Με λίγα λόγια θέλει να μετατρέψει τις Μαρίκες, μια παραλία που προστατεύεται από την ΅Ευρωπαϊκή νομαθεσία (92/43/2001) λόγω των "απολύτου προστασίας" οικοτόπου των αμμοθινών, ποσειδωνίας και θαλασσόκεδρων, σε μια ακόμη τουριστική πλαζ. 
Σύμφωνα με έκθεση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αλλά και Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, οικότοποι με αυτά τα χαρακτηριστικά σπανίζουν όχι στην Αττική μόνο, αλλά σε ολοκληρο το παράκτιο σύστημα της Ελλάδας και της Ευρώπης! 

Προκειμένου λοιπόν ο ΟΛΡ να αυξήσει τα κέρδη του κατά 2000 € ετησίως, παρακάμπτει τόσο την οικολογική αξία της παραλίας Μαρίκες, όσο και τη βούληση των κατοίκων και της πλειοψηφίας των επισκεπτών της, που τη διαλέγουν επειδή είναι μια ήσυχη, φυσική και "δωρεάν" παραλία, χωρίς τις συνηθισμένες "απολαύσεις" των οργανωμένων πλαζ.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να προχωρήσουν αυτά τα σχέδια που οδηγούν στην υποβάθμιση του οικοσυστήματος της παραλίας και στον περιορισμό των ελεύθερων (δωρεάν) χώρων για το κοινό. Η παραλία Μαρίκες σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ του 2001 χρήζει περισσότερης προστασίας και περιορισμού χρήσεων και όχι περισσότερης εκμετάλλευσης και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί μέριμνα των ίδιων των αρχών. 

Για αυτό το λόγο συγκεντρώνουμε επειγόντως υπογραφές διαμαρτυρίας μέχρι και τη Δευτέρα 1/5, με αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού και την επανάληψή του αποκλειστικά για καντίνα που εξυπηρετεί τους λουόμενους μέχρι τη δύση του ηλίου.

Επισυνάπτουμε το κείμενο διαμαρτυρίας και σας καλούμε αύριο Σάββατο και ώρες 12-2μμ να περάσετε από τα γραφεία του Συλλόγου (Σύρου 2- Πλατεία Νηρέα) προκειμένου να υπογράψετε και να παραλάβετε κείμενα για συγκέντρωση υπογραφών. Τηλ.επικοινωνίας 6940276565, 6973409582.

Μπορείτε να υπογράψετε το συνημμένο κείμενο διαμαρτυρίας στέλνοντας απααντητική επιστολή με την επισήμανση "προσυπογράφω" και ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ ή e-mail.

Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέας
Ραφήνα, Αττικής
twitter.com
facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου