Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - 2 Χρόνια εξαπάτησης και η ΕΧΘΡΙΚΗ αντιμετώπιση των παιδιών μας

5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων anatakti
Ο Τίτλος ίσως να φαίνεται σκληρός αλλά η κατάσταση που επικρατεί στην σχολική στέγη του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος είναι πάρα πολύ χειρότερη και  από "τριτοκοσμική".
Είναι κατάσταση Δ.ΜΑΡΚΟΥ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που την χαρακτηρίζει η απόλυτη εξαθλίωση σε χώρους που στεγάζουν τις πιο τρυφερές υπάρξεις του Δήμου μας!




Έχει καταδικάσει τους αυριανούς Δημότες, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, να βιώνουν μια άθλια καθημερινότητα που είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας μιας Δημοτικής Αρχής που υποσχόταν ποιότητα ζωής για τους Δημότες.
Δείτε σχεικό απόσπασμα από το πρροεκλογικό αυτό πρόγραμμα:
Νέα Εποχή-Σχολική Στέγη
Μια Δημοτική Αρχή που  χάρισε 500.000€ στα αίσχη "Τυρακη", 3 εκατομμύρια € στο ΚΗΦΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ, που είναι πρόθυμη να πληρώσει 1 εκατομμύριο € για αγορά χωραφιού, πραγματικής αξίας 200.000€, με σκοπό την ανέγερση σχολείου παρόλο που οι ειδικοί ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ότι είναι αδύνατον να χτιστεί χωρίς εγκληματικές παρατυπίες και παραβάσεις. 
Λειτουργούν  4 σχολεια και το νέο ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΙΣ Άδειες ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Διαβάστε σχετική Ανακοίνωση που αναλύει τις υπερβολικές καθυστερήσεις για την άρτια σύνταξη του απαραίτητου φακέλου για το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΥΠ (ΟΣΚ) του 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ
Η περίπτωση του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων, είναι μια ενδεικτική περίπτωση που δίνει κάποιες εξηγήσεις για τα χάλια της σχολικής στέγης σε Σπάτα και Αρτέμιδα.
Είναι ένα παράδειγμα, για το πώς λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όταν έχουν να προωθήσουν οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων και φυσικά ενδεικτικό παράδειγμα για τις ευθύνες της κάθε φορά εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής.

Το Ο.Τ 236 είναι χαρακτηρισμένος χώρος σχολείου για το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων. 
Το οικοδομικό τετράγωνο είναι ενταγμένο στο σχέδιο πόλης και δεν έχει τα θέματα που υπάρχουν στην Αρτέμιδα (δεν υπάρχουν πράξης εφαρμογής, μικρός συντελεστής δόμησης κλπ). Είναι δηλαδή μια σχετικά «απλή περίπτωση».
  • Η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέθεσαν φάκελο στον ΟΣΚ για να αναλάβει τη μελέτη του κτηρίου το καλοκαίρι του 2014. Ο ΟΣΚ εντοπίζοντας προβλήματα στο ιδιοκτησιακό, δεν κάνει δεκτό το φάκελο.
  • Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Γονέων στον τότε δ/ντα σύμβουλο του ΟΣΚ, τον Σεπτέμβρη του 2014, εκδηλώνεται η διάθεση του ΟΣΚ να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αρκεί η νομική υπηρεσία του ΟΣΚ να συνομιλήσει με την νομική υπηρεσία του Δήμου.
  • Η συνομιλία τελικά ανάμεσα στην ΚΤΥΠ (ΟΣΚ) και στη νομική υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώνεται το Φλεβάρη του 2015 (4 μήνες μετά!!!), μετά από νέα παρέμβαση της Ένωσης στον δ/ντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ (ΟΣΚ) και σαν λύση ορίζεται μια απλή συμβολαιογραφική πράξη.
  • Η συγκεκριμένη συμβολαιογραφική πράξη γίνεται τον Ιούλιο του 2015 (6 μήνες μετά) και η ΚΤΥΠ ( ΟΣΚ) αναλαμβάνει το φάκελο, όμως ο φάκελος είναι ελλιπής τεχνικά καθώς δεν υπάρχει μια ρυμοτομική μελέτη. Η απάντηση από την ΚΤΥΠ προς το Δήμο δίνεται τον Νοέμβριο του 2015
  • Με καθυστέρηση 8 μηνών, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου συντάσσει νέα μελέτη και την αποστέλλει στην Περιφέρεια για έγκριση στις 16-6-2016.
  • Η Περιφέρεια με καθυστέρηση 1,5 μήνα, απαντάει στο Δήμο, ότι ο φάκελος είναι ελλιπής και δίνει οδηγίες για τη συμπλήρωσή του.
  • Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με καθυστέρηση 5,5 μηνών στέλνει το διορθωμένο φάκελο στην Περιφέρεια στις 24-1-2017, ο οποίος είναι επίσης ελλιπής, καθώς λείπει μια τεχνική έκθεση και ο Δήμος υποσχέθηκε να αποστείλει την έκθεση τάχιστα.
  • Σήμερα (28-4-2017), τρεις μήνες δηλαδή μετά, η σχετική έκθεση ακόμα δεν έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια.
Αθροίζοντας τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των υπηρεσιών του Δήμου συνεπάγεται μια συνολική καθυστέρηση 24 μηνών (2 ετών!!!!) για απλές πράξεις που κανονικά θα έπρεπε να πάρουν μόλις μερικές εβδομάδες. Το γιατί καθυστερούν τόσο πολύ οι υπηρεσίες του Δήμου να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αν και σίγουρα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η υποστελέχωση και η έλλειψη προσωπικού. 
Σε κάθε περίπτωση όμως αυτές οι καθυστερήσεις δείχνουν τουλάχιστον αδιαφορία για το αν μικρά παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε άθλιες συνθήκες και όχι σε σύγχρονα σχολεία, που καταλήγει να είναι ΕΧΘΡΙΚΗ αντιμετώπιση για τις ανάγκες των μαθητών και των γονιών, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. 
Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος το πρόβλημα της δημόσιας χρηματοδότησης, που είναι ελάχιστη, μπορεί κάποιος να αποκτήσει μια μικρή επίγνωση, στο γιατί τελικά δεν υπάρχουν επαρκείς σχολικές υποδομές (αλλά και παιδικές χαρές, πλατείες, αθλητικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα κλπ) στο Δήμο μας.

ΣΠΑΤΑ 5/5/2017 

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΗΤΣΟΤΙΠΟΤΑ Κ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΓΙΑΝΝΑΤΟ,ΚΡΟΚΟ,ΓΚΕΛΙΑ,ΛΑΜΠΡΟΥ,
    ΜΩΡΑΙΤΗ,ΖΗΣΗ,ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΛΠ.ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΙΣΣΑ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΔΣ Κ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ 2ΕΚΤ.€ ΓΙΑ 2 ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙΑ?
    ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΔΣ Κ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΘΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.Ο ΜΗΤΣΟΚΛΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,ΕΝΩ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ Κ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου