Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

30.000€ Πρόστιμο για τα diesel...αυτοκίνητα

Οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο τις μεταφορές, συμφώνησαν στη δημιουργία ενός αυστηρότερου πλαισίου για τις εγκρίσεις τύπου νέων αυτοκινήτων που διατίθενται στην Ένωση.
Τι θα ισχύει από εδώ κι εμπρός και τι αλλάζει μετά από αυτή την απόφαση;




Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να επιβάλει απευθείας πρόστιμα στους κατασκευαστές που δεν συμμορφώνονται με την νομοθεσία, προκειμένου να μην έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα με το πρόσφατο σκάνδαλο των ρύπων του Dieselgate.

Με το νέο καθεστώς, οι αρμόδιες αρχές κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνουν την έγκριση τύπου των νέων αυτοκινήτων, με αυτό τον τρόπο αφαιρείται το προνόμιο μονοπωλίων που υφίσταται μέχρι τώρα από συγκεκριμένες εταιρίες, ούτως ώστε να μοιράζονται οι ευθύνες και να αποφεύγεται η παραποίηση στοιχείων και ο διαβλητός έλεγχος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από τις τελευταίες κινήσεις, δεσμεύεται να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κατασκευαστές δεν συμμορφώνονται με τη νέα νομοθεσία. Τα πρόστιμα αναμένεται να ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Η Γερμανία εν τέλει τάχθηκε με τη στάση της υπέρ της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Αυτό επι της ουσία σημαίνει οτι άμεσα πρέπει να αντιδράσουν οι κατασκευαστές στο πρόβλημα που υπάρχει με τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου όλων των diesel κινητήρων (ξεπερνάνε όλοι τα επιτρεπτά όρια, ειδάλλως θα κληθούν να πληρώσουν 30.000 πρόστιμο για κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί. Και το πρόστιμο θα επιβάλλεται ξεχωριστά σε κάθε χώρα…
Έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου