Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: 6ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ (27-28/05/17)

Το σκάκι έχει αποκτήσει τους σύγχρονους κανόνες του ήδη από τον 15ο αιώνα στην Ευρώπη. Από εκεί εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Στην Ευρώπη το είχαν φέρει οι Άραβες (μια παλιότερη παραλλαγή του) στους οποίους το έδωσαν οι Πέρσες. Μια παλιότερη παραλλαγή του που παιζόταν στο Μεσαίωνα ονομαζόταν ζατρίκιον.




Παραλλαγές του παιχνιδιού παίζονταν στην αρχαιότητα σε πολλές χώρες και πολλές διεκδικούν την καταγωγή του.


Τον 20ό αιώνα (1924) ιδρύεται η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία. Με την εξέλιξη των υπολογιστών οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να παίξουν σκάκι. Οι μηχανές ήδη στα τέλη του αιώνα είναι πια υπολογίσιμοι αντίπαλοι ακόμα και για τους ισχυρότερους παίκτες.

Με το σκάκι αθλείσαι, διδάσκεσαι και ψυχαγωγείσαι, συμμετέχεις, ο ίδιος στη ζωή σου, δεν ενεργείς πλέον σπασμωδικά, δεν είσαι αναποφάσιστος, επαληθεύεις τα πάντα προκειμένου να κάνεις την… σωστή κίνηση! Το σκάκι είναι ευεργετικό στις μικρές ηλικίες για την εντόπιση και εξάλειψη ορισμένων αδυναμιών όπως: ατολμία, παθητικότητα, μη διεκδίκηση, μικρές φοβίες, μη έγκαιρη γνώση της αξίας τους η έλλειψη μικρής επιθετικότητας, απαραίτητης όμως για τη ζωή τους και ακίνδυνη, φυσικά, για τους γύρω τους.

Εκπαιδευτικοί και γονείς διαπίστωσαν σημαντική βελτίωση σε μαθήματα και συμπεριφορά, στα παιδιά που ασχολούνται αγωνιστικά με το σκάκι και συμφωνούν ότι είναι το μοναδικό άθλημα που είναι πολύ κοντά στα μαθήματά τους. Σχετική έρευνα μεταξύ παιδιών που ασχολήθηκαν και αυτών που δεν ασχολήθηκαν με το σκάκι έδειξε πως το ποσοστό παραβατικής συμπεριφοράς των πρώτων ήταν σχεδόν μηδενική σε σχέση με των δεύτερων!

Αυτός ο ισχυρός δεσμός του αθλήματος με τα παιδιά συνεχίζεται με την προκήρυξη του 6ου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού που διοργανώνεται από την "Ένωση Συλλόγων Γονέων" του Δ. Μαρκοπούλου και τον "Όμιλο Σκακιού Π. Ράφτη Μαρκ/λου" στις 27 και 28 Μάη 2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου (09:30'-14:30').

Δηλώστε Συμμετοχές έως τις 23/05/2017 στους: κο Ρουμελιώτη Δημ. (6944447127), κα Κουτσοκέρα Ιωάννα (6974103511), κα Μπιμπίκου Αμαλία (6989915599) και κο Κασίμη Νίκο (6977321164) και στα e-mails: rdrchess@yahoo.gr, osprmar@yahoo.com και enosi.goneon.marko.att@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου