Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μήπως είναι μύθος ότι το αλάτι παχαίνει;

Μήπως είναι μύθος ότι το αλάτι παχαίνει;
Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει λίπος με τη βοήθεια του... αλατιού
Κι όμως! Τρώγοντας αλάτι μπορούμε να χάσουμε βάρος. Έρευνα έρχεται να ανατρέψει την επικρατέστερη θεωρία σύμφωνα με την οποία, βάζοντας αλάτι στο φαγητό μας, μπορεί να πάρουμε κιλά.




Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει λίπος με τη βοήθεια του... αλατιού.

Τα ευρήματα της βρετανικής έρευνας έρχονται σε αντίθεση με τη θεωρία ότι το αλάτι μας προκαλεί δίψα, κάνει κατακράτηση υγρών και μας κάνει την κοιλιά «τούμπανο»...

Η ιδανική ποσότητα αλατιού είναι έξι γραμμάρια την ημέρα, όπως συμβουλεύουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Vanderbilt που διενήργησαν έρευνα σε Ρώσους αστροναύτες που συμμετείχαν σε αποστολές  προσομοίωσης των διαστημικών ταξιδιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "The Journal of Clinical Investigation" έδειξαν ότι, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι αστροναύτες κατανάλωναν περισσότερο αλάτι ορισμένες ημέρες, έπιναν λιγότερο νερό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία ότι τα αλμυρά τρόφιμα μας προκαλούν δίψα. Και, παρά το γεγονός ότι έπιναν λιγότερο νερό, το ρωσικό πλήρωμα εξακολουθούσε να παράγει σχεδόν τις ίδιες ποσότητες ούρων. Μια πιθανή εξήγηση γι' αυτό είναι ότι οι αστροναύτες έκαιγαν λίπος για να παράγουν υγρά, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης της μελέτης, καθηγητής Jens Titze.

Οι συμβουλές των ειδικών είναι να μην καταναλώνουμε αλάτι πάνω από έξι γραμμάρια ημερησίως - περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού - για να μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου