Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΡΑΦΗΝΑ, ΠΙΚΕΡΜΙ: Ποινική Δικογραφία για Δήμαρχο και Αντιδημάρχους

Οι φήμες ήταν πολλές για σχηματισμό Δικογραφίας και επείγουσες απολογίες Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ραφήνας, Πικερμίου. Ο κ. Α.Βασιλόπουλος έβαλε τέλος στις φημολογίες πληροφορώντας τους πάντες! Διαβάστε:
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,




Σας ενημερώνω ότι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και κλήση σε επείγουσα απολογία στην 11η Πταισματοδίκη Αθηνών, που αφορά στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της περιόδου 2015.
Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες (διότι η Δημοτική Αρχή δεν μας έχει ακόμα ενημερώσει!!!), αφορά σε "Παράβαση Καθήκοντος", σύμφωνα με το το Άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.
Ο Δήμαρχος συγκάλεσε εκτάκτως την Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει δαπάνη για Δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει μόνον τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

Από τα παραπάνω, προκύπτουν όμως δύο σοβαρά θέματα:
1. Κατά την πρόσκληση ενημερώθηκαν τηλεφωνικά μόνον ορισμένα από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (σύμφωνα με καταγγελία της Δημ.Συμβούλου κας Τόκα Αμαλίας, για "μη σύννονο τρόπο ενημέρωσης").
2. Η Δημοτική Αρχή, αν και γνωρίζει ότι η κλήση σε απολογία αφορά και σε Δημοτικούς Συμβούλους, κανόνισε να πληρωθεί από δημόσια χρήματα ο δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει μόνο Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, αφήνοντας τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο να πληρώσει το δικό του δικηγόρο.

Το θέμα θα τεθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο από εμένα, αλλά πιθανότατα και από άλλους συναδέλφους. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Φιλικά, Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου