Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Χρεωκοπία της Τράπεζας Πειραιώς λόγω ανικανότητας

Χρεωκοπία της Τράπεζας Πειραιώς λόγω ανικανότητας
Η Τράπεζα Πειραιώς, μια από τις μεγαλύτερες, μη θεσμικές Τράπεζες της Ελλάδος με πολύ καλά αμειβόμενα στελέχη, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την Κεφαλαιακή επάρκεια μέχρι τέλος του μηνός.





Μήπως υπό τον φόβο των εξελίξεων στο Eurogroup στις 22/5, κάποιοι μεγαλοκαταθέτες της Τράπεζας έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό για να τα προστατεύσουν και έτσι εξαντλήθηκε το μηνιαίο όριο;
Οι προεκτάσεις των ερωτηματικών είναι πολλές και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να τις καταλάβει!

Αυτοί που είναι υπαίτιοι ποτέ δεν παθαίνουν τίποτα.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Τράπεζας της Ελλάδας δεν μπόρεσε για άλλη μια φορά να τους ελέγξει.
Ξανά έγινε και τον περασμένο Μάρτιο!
Αλλά και τότε δεν ακούσαμε ούτε διαβάσαμε κάπου  σχετικά με απολύσεις μεγαλοστελεχών που η αποτυχία τους φέρνει την Τράπεζα σε τέτοια δυσμενή θέση.

Το θέμα είναι ότι αυτά όλα δεν είναι πρωτόγνωρα. Από το 1965 μέχρι και το 1987 ήταν κάτι σύνηθες.

Έχουν, μάλιστα φτάσει στο σημείο με μια απλή επιστολή να ενημερώνουν τους πελάτες τους σαν να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό!
H Τράπεζα Πειραιώς με επιστολή της προς τους πελάτες, ενημερώνει από τις 19 Μαΐου, ότι μέχρι τέλος του μήνα δεν θα μπορούν να γίνονται εμβάσματα στο εξωτερικό, λόγω εξάντλησης του μηναίου ορίου συναλλαγών που έχει η τράπεζα από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Η ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς προς τους πελάτες έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι έχει εξαντληθεί το μηνιαίο όριο που έχει καθοριστεί για την Τράπεζα, από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για εκτέλεση εμβασμάτων στο εξωτερικό έως και €1000, έτσι όπως αυτό ορίζεται από το πλαίσιο των Capital Controls.
Κατόπιν τούτου, από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα (31/05/2017) δεν θα είναι δυνατή η εκτέλεση μεταφοράς πίστωσης στο εξωτερικό με χρήση του μηνιαίου ορίου των €1000.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες προηγουμένως έχει εισαχθεί τουλάχιστον ισόποσο κεφάλαιο από την αλλοδαπή».
Τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να στερούν τους μισθούς όλου του επιτελείου. Με τέτοιου είδους στελέχη προσπαθεί η Ελλάδα να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο ότι είναι χώρα που ανήκει στην πρώτη γραμμή κρούσης;
Έχουμε γεμίσει με ανθρώπους ανύπαρκτους, σκιές πίσω από ένα δίπλωμα! Από τον ανίκανο σκουπιδιάρη, χωρίς πτυχίο (αν και ακόμη και από τον σκουπιδιάρη ζητάνε "μόρια") μέχρι και σε ανθρώπους με πανεπιστημιακούς τίτλους που φεύγουν από την Λέσβο και πάνε στην Μυτιλήνη.
Το πρόβλημα μας καίει! Είναι πολύ πιο βαθύ.
Ζητάμε ακούμε και χειροκροτούμε "αγορασμένους" τίτλους σπουδών που εντέλει δεν μπορούν να κάνουν ούτε λογαριασμούς του "μπακάλη".
Η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο τραγική θέση όχι γιατί φταίνε οι ξένοι, μόνο, αλλά εμείς οι ίδιοι δώσαμε και δίνουμε καθημερινά το δικαίωμα σε όλους να μας θεωρούν ανίκανους και αναξιόπιστους.
Στην εποχή που όλα τα σύγχρονα εργαλεία υπάρχουν για να βεβαιώσουν τα διεθνή πανεπιστημιακά διπλώματα αλλά οι κάτοχοί τους ακόμη χρησιμοποιούν ακόμη τα δάχτυλα για να μετράνε. Αυτό γίνεται καταφανές σε καθημερινή βάση!

Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται "Αξιολόγηση" εκ βάθρων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου