Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Σε δίκη Λιακουνάκος, Όσβαλντ, Λυγινός, Σμπώκος και άλλοι 17

Σε δίκη Λιακουνάκος, Όσβαλντ, Λυγινός, Σμπώκος και άλλοι 17 για τα «ιπτάμενα ραντάρ»
Στο εδώλιο θα καθίσουν 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση για τα «ιπτάμενα ραντάρ».
Να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας 21 συνολικά πρόσωπα για δωροδοκία στην υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αριθμόν (1115/2017) βούλευμά του.




Συνολικά, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση. Ανάμεσα σε αυτούς που παραπέμπονται είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος οι τραπεζίτες, Ζαν Κλοντ Οσβαλντ και Φάνης Λυγινός, όπως και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Επίσης, στο εδώλιο παραπέμπεται και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, καθώς και στελέχη της εταιρείας Ericsson.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να δικαστούν για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ' εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τεράστια ποσά από την Ericsson διακινήθηκαν μέσω της εταιρείας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και είχαν, ως τελικούς αποδέκτες, επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ακόμη, με το βούλευμα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τις μερικότητες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρονται τελεσθείσες στην Αθήνα από το 1998 έως 3-6-1999 λόγω παραγραφής.

Πρόκειται για την υπόθεση, για την οποία είχε προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Της έκδοσης του βουλεύματος προηγήθηκε εισαγγελική πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Χρίστου Μπαρδάκη, με την οποία ζητείτο η παραπομπή σε δίκη 17 κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση που είχε κάνει προς το συμβούλιο περιέγραφε πως ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24,9 εκατ. κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι. Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και σε άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

2 σχόλια:

  1. Ο Λιακουνακος και τα τρωκτικα του, υπαλληλοι, κατετρωγαν τα σπλαχνα του λαου και αγοραζαν βιλλες και μεζωνεττες.
    Να διερευνηθει ποιοι απο το προσωπικο του ελαβαν ακρως παχυλες αποζημιωσεις και συντάξεις.
    Να ερωτηθουν οι οικιακες βοηθοί και οι υπαλληλοι ασφαλείας του κυρίου αρχηαπατεώνα που ξοδευε τα χρηματα, ποιους πληρωνε, που έστελνε βαλιτσες, και σε ποιους προσεφερε ΄΄Λουκουλια ΄΄ γευματα.
    Να μαθει ο κοσμος πως ο κυριος αυτος δεν ηταν μονος. Ηταν ολοκληρη συμμορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΚΑΘΕ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ,ΚΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
      ΟΛΟΙ ΟΙ Δ.Υ. ΟΣΟΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΡΤΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
      ΔΛΔ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΤΙΑ Δ.Υ. Κ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ? ΕΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΡΑΚΙΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗ,ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟΣΕΙΞΗ ΑΞΙΑΣ 2€,Η ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 0.70€?

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου