Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Έρευνα: Το τυρί συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη ακοή

Έρευνα: Το τυρί συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη ακοή
Οι ερευνητές εξέτασαν 600 εθελοντές ανθρώπους από τον αμερικάνικο στρατό και διαπίστωσαν ότι η D-μεθειονίνη βοηθά στην προστασία των νευρικών κυττάρων του αυτιού.
Τις ευεργετικές ιδιότητες που μας προσφέρει η κατανάλωση του τυριού είναι κάτι που λίγο-πολύ, όλοι μας, τις γνωρίζουμε.




Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουμε και που μπορεί στους περισσότερους από εμάς να φανεί περίεργο είναι πως το τυρί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα συμβάλλει σημαντικά στην ακοή.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στο τυρί βρίσκεται μία χημική ένωση που θα μπορούσε να αποτρέψει ή να θεραπεύσει την κώφωση που προκαλείται από την έκθεση σε δυνατό θόρυβο.

Η έρευνα που εξέτασε 600 εθελοντές ανθρώπους από τον αμερικάνικο στρατό μελέτησε αν η παραπάνω ένωση, η οποία βρίσκεται και στο γιαούρτι, προστατεύει τους στρατιώτες από μόνιμες βλάβες της ακοής που μπορεί να προκληθούν από το θόρυβο των όπλων.

Η αλήθεια είναι ότι η έκθεση σε δυνατούς ήχους μπορεί να βλάψει σοβαρά τα νευρικά κύτταρα του εσωτερικού του αυτιού που είναι υπεύθυνα για την αποστολή ηχητικών σημάτων στον εγκέφαλο.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι στα ζώα, η χημική αυτή ένωση, γνωστή ως D-μεθειονίνη, βοηθά στην προστασία των νευρικών κυττάρων του αυτιού.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χημική αυτή ένωση που βρίσκεται στο τυρί ή στο γιαούρτι μπορεί μέχρι και να αποτρέψει την απώλεια της ακοής εάν δοθεί μέσα σε επτά ώρες από την έκθεση σε δυνατό θόρυβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν, δεν υπάρχουν φάρμακα που να μπορούν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί που διεξήγαγαν την κλινική δοκιμή δήλωσαν: «Έχουμε τεκμηριώσει με μελέτες σε ζώα ότι η χορήγηση D-μεθειονίνης μπορεί να μειώσει ή να αποτρέψει την προκαλούμενη από θόρυβο απώλεια ακοής. Τώρα πρέπει να διαπιστώσουμε εάν έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα στον άνθρωπο» και συμπληρώνει «αλλά θα πρέπει να φάτε πάρα πολύ τυρί για να το καταφέρετε. Η ποσότητα D-μεθειονίνης που δίνεται στους στρατιώτες είναι ίση με 5 λίβρες (2,3 κιλά) τυριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου