Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Σαββαΐδου για την υπόθεση του προστίμου

Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Σαββαΐδου για την υπόθεση του προστίμου
Σε βάρος της πρώην γενικής γραμματέως εσόδων είχε απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου
Σε απαλλακτική κρίση κατέληξε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την πρώην γενική γραμματέα εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, σε βάρος της οποίας είχε απαγγελθεί κακουργηματική κατηγορία για απόπειρα απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.




Ειδικότερα, η κατηγορία αφορά στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία «πάγωσε», μέσω επανελέγχου πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.
Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Τέλος, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017.
Το υπόμνημα αφορά σε τυχόν ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματά του.

Βασιλική Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου