Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αγοραστική… υστερία για το κλασσικό Mini!

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε αποκαλύψει ίσως την πιο πετυχημένη αναβίωση του κλασικού Mini από καταβολής του, μια υλοποίηση από την David Brown Automotive.
Εκείνο που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος, είναι σίγουρα η απήχηση που είχε η σοφή κίνησή του.




Τις τελευταίες μέρες ψάξαμε ακόμη περισσότερο το θέμα, με αφορμή μάλιστα τις δυο εκθέσεις αυτοκινήτου στις οποίες εμφανίστηκε για πρώτη φορά το Mini Remastered σε Μονακό και Λονδίνο αντίστοιχα.
Στο περιθώριο λοιπόν αυτών των δυο εκδηλώσεων, ο δημιουργός του David Brown, αποκάλυψε έκπληκτος σε Βρετανικό περιοδικό πως από την μέρα που έγινε γνωστό πως το αναγεννημένο Mini διατίθεται με «σάρκα και οστά» σε πάμπλουτους καταναλωτές, το τηλέφωνό του έχει κυριολεκτικά σπάσει αφού χτυπά διαρκώς.

Όπως τόνισε με έμφαση ο ίδιος, υποψήφιοι πελάτες από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ επιθυμούν να παραγγείλουν το νέο σύγχρονο Mini Remastered με την κλασική μορφή και πως η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά ήδη.
Η προγραμματισμένη παραγωγή των 100 αυτοκινήτων ανά έτος μοιάζει μικρή με αποτέλεσμα, ο επιχειρηματίας να σκέφτεται πολύ σοβαρά να την αυξήσει αρχικά σε 300 μονάδες το χρόνο, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας το επόμενο διάστημα.

Mini-remastered-shell-tsiro-640
Πέρα από αυτό, ο ευφυής εμπνευστής είπε πως τα πλαίσια αγοράζονται από την British Motor Heritage, κατόπιν επεξεργάζονται σχολαστικά στο χέρι με νέες συγκολλήσεις και αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας με αποτέλεσμα μόνο οι διαστάσεις να θυμίζουν το πρωτότυπο. Να θυμίσουμε πως υπάρχουν δυο εκδόσεις από πλευράς κινητήρα με 1.275 cc και 78 ίππους, αλλά και 1.300 cc με 98 ίππους. Εκτός από τον υπερπλήρη τεχνολογικά εσωτερικό εξοπλισμό, υπάρχουν και δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς!

Mini-remastered-monte-tsiro-640
NewsAuto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου