Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Δόθηκε απάντηση στο μυστηριώδες SOS στην Αυστραλία

Δόθηκε απάντηση στο μυστηριώδες SOS στην Αυστραλία
Ένα μήνυμα SOS που είχε γραφτεί με πέτρες στην δυτική Αυστραλία προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών και η απάντηση δεν άργησε να έρθει.
Στα τέλη Μαΐου, ένας πιλότος που πετούσε από το Σουίφτ Μπέι στα δυτικά της Αυστραλία, παρατήρησε ένα SOS γραμμένο με πέτρες, σε μία βραχώδη παραλία ενός μη κατοικημένου μικρού νησιού.




Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν ψάχνοντας όλη την περιοχή. Παρά τις έρευνές τους όμως, κανένα πρόσφατο σημάδια ανθρώπινης ύπαρξης δεν βρέθηκε εκεί, με αποτέλεσμα να ζητήσουν την βοήθεια του κοινού.

Πόσταραν λοιπόν στα social media της αστυνομίας την φωτογραφία με το SOS και ζήτησαν πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι. Η εικόνα αυτή δεν άργησε να γίνει viral σε όλο τον κόσμο και η απάντηση ήρθε άμεσα...

Το 2013 δύο φίλοι με ένα γιοτ, ήταν στην περιοχή και αποφάσισαν να κατέβουν στην ακτή με ένα φουσκωτό, προκειμένου να εξερευνήσουν την περιοχή. Όταν έφτασαν όμως και το έδεσαν σε ένα βράχο, εμφανίστηκε ένα κροκόδειλος 3,5 μέτρων, ο οποίος το δάγκωσε και το έσκασε, ενώ οι ίδιοι πρόλαβαν να σκαρφαλώσουν ψηλά για να γλιτώσουν από τις ορέξεις του.

Ο κροκόδειλος δεν έλεγε όμως να αποχωρήσει και παρέμενε ανάμεσα στην ακτή και στο σκάφος, το οποίο ήταν σε απόσταση 600 μέτρων, εμποδίζοντάς τους έτσι να πλησιάσουν στην... σωτηρία. Έτσι άρχισαν να μαζεύουν νερό και φαγητό, αλλά και να φτιάχνουν προστατευτικό από πέτρες, σε περίπτωση που ο κροκόδειλος έβρισκε τρόπο να τους πλησιάσει.

Προκειμένου να τους εντοπίσει κάποιος, έφτιαξαν το SOS με τις πέτρες, όμως χρειάστηκε να περάσουν 7 ημέρες, μέχρι να σωθούν από ένα άλλο σκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου