Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο κύκλος είναι ατέρμων...

Τα περιβαλλοντικά οφέλη της οικονομικής παρακμής, είναι πραγματικότητα. Δυστυχώς αγγίζουν όλα τα κράτη του πλανήτη, άσχετα με το πόσο προηγμένα είναι. Παρόλα αυτά
παραμένουν εύθραυστα με ευαίσθητες ισορροπίες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαταραχθούν και να επιφέρουν αντίστροφα αποτελέσματα.

Είναι ευάλωτα λόγω των παρεμβάσεων των κυβερνήσεων. Όσο πιο προηγμένες είναι τόσο περισσότερο έχουν σαν στόχο τους να οδηγούν τις καταστάσεις ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να δουλεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να μπορούν να αγοράζουν μη απαραίτητα αγαθά. Με αυτό τον τρόπο λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας και δημιουργούν ανάπτυξη. Όμως η παραγωγή όλων αυτών των καταναλωτικών προϊόντων, τις περισσότερες φορές επιβαρύνει το περιβάλλον.
Τελικά είμαστε ανήμποροι να αμυνθούμε, μια και η λειτουργία και εξυπηρέτηση των καθημερινών μας αναγκών στηρίζονται εξολοκλήρου σε ενεργοβόρες πηγές.Ακόμη και η ανακύκλωση των απορριμάτων που δημιουργούμε είναι φοβερά ενεργοβόρα.
Η μετάβαση, δε σε περιβαλλοντολογικά φιλικούς τρόπους παραγωγής κοστίζει τόσο που λόγο της παρακμής μας δεν μπορούμε να αντέξουμε.
Έτσι ο κύκλος είναι ατέρμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου