Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σ.Δ.Υ.Α. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
      ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ       Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.                                                                                                                          

Κα Γενική Γραμματέα,

     Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στην εφημερίδα «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ της Ανατολικής Αττικής» και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό 625 της Παρασκευής 1η
Ιουνίου 2012, (το οποίο αναδημοσίευσε και η εφημερίδα μας anatakti.gr) είμαστε υποχρεωμένοι να επανέρθουμε στο θέμα ελέγχου της παρουσίας του προσωπικού και τήρησης του ωραρίου εργασίας.
          Μεταξύ των άλλων στη συνέντευξή σας αναφέρετε τα εξής: «Για την τήρηση του ωραρίου, ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή για την προμήθεια ηλεκτρονικού ρολογιού που θα καταγράφει την είσοδο και την έξοδο του υπαλλήλου με το δακτυλικό του αποτύπωμα».
          Σε προηγούμενες συναντήσεις μας, είχαμε θέσει ξεκάθαρα το θέμα ελέγχου παρουσίας του προσωπικού και τήρησης του ωραρίου. Είχαμε καταθέσει τις θέσεις μας για την υποχρέωση των εργαζομένων να τηρούν το ωράριο εργασίας. Σας είχαμε αναφέρει την ευθύνη που φέρουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου (Διευθυντές, Προϊστάμενοι) για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και τον έλεγχο των υφισταμένων τους όσο αφορά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία. Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την τυχόν κάλυψη των εργαζομένων που δεν τηρούν το ωράριο εργασίας,  είτε αυτή προέρχεται από τους Προϊσταμένους είτε ακόμη και από Αιρετούς (το έχουμε δει και αυτό).
          Σας είχαμε καταθέσει επίσης τη θέση μας, σχετικά με τη μέθοδο ελέγχου παρουσίας του προσωπικού με το δακτυλικό του αποτύπωμα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προμήθεια και τοποθέτηση ενός τέτοιου μηχανισμού στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε στη λειτουργία μιας παράνομης μεθόδου για την καταγραφή της ώρας εισόδου και εξόδου των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.
          Μια τέτοια μέθοδος, δηλαδή η  δακτυλοσκόπηση, εξυπηρετεί από πολλά χρόνια την εγκληματολογική πολιτική. Η συλλογή, καταχώρηση και χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών, όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα, αποτελεί αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) του Νόμου 138(Ι)/2001 γιατί τα βιομετρικά χαρακτηριστικά είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τον ορισμό που εκτίθεται στο άρθρο 2 του Νόμου και συνεπώς η εν λόγω επεξεργασία πρέπει να διεξάγεται βάση τις αρχές και προϋποθέσεις που προβλέπονται στο Νόμο αυτό.
         Μπορείτε να ενημερωθείτε για σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που έκριναν παράνομες τέτοιες προσπάθειες στο παρελθόν και μάλιστα από Δήμους και Νομαρχίες.
          Μετά τα παραπάνω σας ενημερώνουμε να μην προχωρήσετε άδικα στην προμήθεια ενός τέτοιου μηχανισμού για τον έλεγχο άφιξης και αναχώρησης των εργαζομένων από το χώρο εργασίας τους.
          Δηλώνουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι, κανένα από τα μέλη του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος δεν πρόκειται να δώσει δακτυλικό αποτύπωμα για την εφαρμογή μιας τέτοιας μεθόδου.
          Να είστε σίγουροι ότι ο σκοπός που επιδιώκεται, μπορεί να επιτευχθεί με ηπιότερα μέσα ελέγχου της παρουσίας των εργαζομένων.
         Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της αναγνώρισης της ίριδας του ματιού του κάθε εργαζόμενου…, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της τοποθέτησης υποδόριου μικροτσίπ σε κάθε εργαζόμενο το οποίο θα συνδέεται άμεσα με δορυφόρο γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται και τι κάνει…, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος αναγνώρισης μέσω DNA δίνοντας ο εργαζόμενος μια σταγόνα αίμα κατά την είσοδο του στην εργασία και μια σταγόνα αίμα κατά την έξοδο!!!

         ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ, αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι κάνουμε χιούμορ!!!

         Απλά μας αρέσει να πειράζουμε κάποιους που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και γράφουν συνεχώς παρόμοια σενάρια επιστημονικής φαντασίας και κωμωδίας κατά των εργαζομένων, ειδικά του Δήμου μας.    
         


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 

              Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                                                        
           
           Νίκος Κρέτσης                                     Πέτρος Σταρράς       
Αρτέμιδα, 22 Ιουνίου 2012
   
Αρ. Πρωτ.: 58

 Προς : Γενική Γραμματέα Δήμου
                  Σπάτων-Αρτέμιδος
              κ. Στέλλα Μιχαλοπούλου

Κοιν.: Μέλη Σωματείου Δημοτικών
                 Υπαλλήλων Αρτέμιδος

5 σχόλια:

  1. ΡΕΕΕΕ ΑΠΟΛΥΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΕΧΘΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΑΤΕ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αγράμματε σου λέει ειναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και εμείς που δουλεύουμε σε ιδιώτη καρτούλα χτυπάμε σιγά μη δώσουμε και το αίμα μας.
    Όταν θα έρθει ο ιδιώτης (Μπόμπολας) και θα σου ζητά χρήμα σύμφωνα με τα κιλά των σκουπιδιών σου τότε να σε δώ τι θα λες.Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα παιδιά που έστω με τα λίγα χρήματα που παίρνουν και με τις μειώσεις αυτές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν την πόλη καθαρή.
    Στο κάτω κάτω η δημοτική αρχή έμαθα ότι είναι ικανότατη για τον έλεγχο των (αν υπάρχουν κοπανατζήδες) εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ26 Ιουνίου 2012 στις 3:29 μ.μ.

      ο καθενασ με τα στανταρ του.
      ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ..
      ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΙΣΩΣ ΜΕΙΩΘΗ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΑΛΙΣΜΟ.ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΑΜΕ Ν.Δ, ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ.ΚΑΙ ΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.10-11 Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
      ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ,ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

      Διαγραφή
    2. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΣΗ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΟΣ;
      ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ;ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΙ,ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΓΟΥΡΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ

      Διαγραφή
  3. ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΟΥΠΙΔΙΑΡΗ.
    ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΑΞΕΙ;
    ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ;
    ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ;
    ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου