Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Θεμελίωση από το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου του νέου σχολικού συγκροτήματος της οδού Ιερέως Κοντοράβδη στο Πικέρμι

Μεγάλης σημασίας έργο είναι η θεμελίωση ενός σχολικού συγκροτήματος, όχι μόνο, για ολόκληρο το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η Δημοτική Αρχή πιστή στο πρόγραμμά της και στη θέση της για έργα που
βελτιώνουν τη καθημερινή ζωή των κατοίκων αλλά και να αποδίδονται σε αυτούς, παρά τα συνεχή εμπόδια οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων, βλέπει να υλοποιείται ένας από τους σοβαρότερους στόχους της. Η πορεία του σχολείου μέχρι τη θεμελίωση- κατασκευή του είναι πολυετής και κυματώδης. Γι αυτό θα προσπαθήσουμε σε επόμενο άρθρο μας να καταγράφουμε τα γεγονότα και να αναφερθούμε σε όσους και με οιονδήποτε τρόπο συνέδραμαν στην ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου έργου για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Η Θεμελίωση
Την περασμένη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Γιώργος Χριστόπουλος, θεμελίωσε στο Πικέρμι το νέο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Ιερέως Κοντοράβδη, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Την τελετή της θεμελίωσης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η τέως υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και νυν Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Αθανασιάδης Λεωνίδας, ο τέως Βουλευτής Αττικής κ. Ν. Καντερές, ο πρώην Νομάρχης Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Ξηντάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Παναγιώτης Στέφος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Α. Παπαδοπούλου και Π. Σπανόπουλος, οι Δημ. Σύμβουλοι κ. κ. Π. Μπατάλης, Σ. Κάρλος, Σ. Ξηρόκωστας, Η. Παπαδημητρίου, Π. Χρήστου, Βασίλης Πιστικίδης και Α. Τόκα, αρκετοί δημότες, ενώ τον αγιασμό τέλεσαν ιερείς του Δήμου.

Το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο στις αρχές του 2014 θα φιλοξενήσει στους χώρους του 2θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο, 12θέσιο ολοήμερο Δημοτικό και 12θέσιο Γυμνάσιο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 7 εκατ. 780 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Χριστόπουλος σε σύντομη ομιλία του, τόνισε: «Σήμερα δεν βάζουμε απλά τα θεμέλια σε ένα σχολείο αλλά κάνουμε ένα από τα πλέον καθοριστικά βήματα για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος της έλλειψης σχολικής στέγης της περιοχής. Με συντονισμένες προσπάθειες, ξεπεράσαμε τη στασιμότητα των τελευταίων ετών και όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες ολοκληρώθηκαν».

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το έργο της σχολικής στέγης, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης. Να τους προσφέρουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους, ενεργούς και υποδειγματικούς πολίτες του Αύριο». Είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος. Ενώ η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι το έργο αυτό ολοκληρώθηκε χάρις την συνεργασία πολλών δυνάμεων και παραγόντων».
Δημήτρης Πνευματικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου