Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τιμούν τους πρώην εργαζόμενους στα μεταλλεία Λαυρίου

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ) του Λαυρίου, ξεκινά τα εκπαιδευτικά προγράμματά του, τα οποία είναι αφιερώνει στους πρώην εργαζόμενους της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (ΓΕΜΛ), με αφορμή και τη συμπλήρωση 10 ετών συνεχούς, επιτυχημένης εκπαιδευτικής και πολιτιστικής προσφοράς, στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των πρώην εργαζομένων της ΓΕΜΛ στα προγράμματα του Μουσείου δίνει μία μοναδική ευκαιρία στο κοινό
να προσεγγίσει την τοπική ιστορία, μέσω της ζωντανής μαρτυρίας των πρωταγωνιστών της και υπήρξε μέχρι σήμερα καθοριστική για την επιτυχία τους. 

Επιπλέον με αφορμή τα 10 χρόνια του ΒΒΕΜ και τα 25 χρόνια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (ΕΠΜ), το Μουσείο διευρύνει τη συνεργασία του με το ΕΠΜ, μέσα από μία σειρά κοινών εκπαιδευτικών δράσεων. Βασικός στόχος των δράσεων αυτών είναι η ανάδειξη του εκπαιδευτικού ρόλου των μουσείων, ως χώρων πολύπλευρης βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Τα προγράμματα του ΒΒΕΜ απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και σε ομάδες Σωματείων, Συλλόγων και οικογένειες. Υλοποιούνται δε στους χώρους του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, των συνεργαζόμενων μουσείων και ευρύτερα μουσειακών χώρων της Λαυρεωτικής.

Πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να λάβετε: τηλεφωνικά στο 22920 25575, e-mail: bbem@otenet.gr

Τιμούν τους πρώην εργαζόμενους στα μεταλλεία Λαυρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου