Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σπάτα, Άρτεμις - Εκπαίδευση και Σχολική Στέγη 27-01-2011 (04)

ΠΡΟΣ: - Κύριο ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ 
κατ’ ύλη αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας 
- Κύριο ΑΘΑΝΑΣΙΟ 
ΜΑΡΓΕΤΗ κατ’ τόπο 
Αρμόδιο Αντιδήμαρχο 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
ΣΠΑΤΩΝ 
ΚΟΙΝ.: Κύριο ΔΗΜΑΡΧΟ 
ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 
Ημερομηνία: 27- 01- 2011 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΘΕΜΑ: Εκπαίδευση και Σχολική Στέγη 
ΣΧΕΤ.: α. Νόμος 3852/2010 
              β. Απόφαση υπ’ αριθμό 06/2011 Δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος 

1. Με χαρά παρευρεθήκαμε στην συνάντηση της 25ης Ιανουαρίου 2011 με
τους Προέδρους και τα Μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας και την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, καθώς θεωρούμε ότι μια τέτοια συνάντηση είναι βασική προϋπόθεση για την προετοιμασία- χάραξη της πολιτικής, σε θέματα εκπαίδευσης και σχολικής στέγης του Δήμου μας. 

2. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα- συμπεράσματα, από την ανωτέρω συνάντηση με τον Δήμαρχο τον καθ’ ύλη αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το λοιπό επιτελείο του Δήμου μας, να ήταν εποικοδομητικά, να βοηθηθεί η δρομολόγηση του έργου της νέας Δημοτικής Αρχής, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο αυτό, και δηλώνουμε ότι η βοήθεια και η στήριξη μας, ως παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς κοινός μας σκοπός είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε θέματα Παιδείας από τον Δήμο μας. 

3. Ως Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων(Τοπικό Σπάτων) θα ήθελα να κάνω μερικές προσωπικές παρατηρήσεις- επισημάνσεις: 
α. Παρατηρήσεις- επισημάνσεις για αυτή καθ’ αυτή την διαδικασία της συζήτησης 

(1) Η συνάντηση της 25ης Ιανουαρίου 2011 έπεται μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010(η οποία αναγγέλθηκε από μερίδα του τοπικού τύπου), στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Σπάτων, με διάφορους θεσμικούς- κρατικούς παράγοντες, με την συμμετοχή των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Σύμβουλων Σπάτων Αρτέμιδος, κ. Ν. ΚΡΟΚΟΥ, Κ. ΓΚΙΚΑ, ΧΡ. ΜΑΡΚΟΥ, των Τοπικών Σύμβουλων Σ. ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ και Γ. ΡΗΓΑ καθώς επίσης και των Δ/ντων των Γυμνασίων και Λυκείων των Σπάτων και της Αρτέμιδος. Εκτιμώ ότι θα έπρεπε στην συνάντηση με τους Προέδρους και τα Μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας να γίνει κάποια μνεία για τα διαλαμβανόμενα στην συνάντηση της 20 Δεκεμβρίου 2010 με τους θεσμικούς /κρατικούς παράγοντες γιατί ενδιαφέρουν άπαντες οι εκτιμήσεις- απόψεις τους των εν λόγω παραγόντων. 

(2) Ενώ υπάρχει η υποδομή στον χώρο που έγινε η συζήτηση για την τήρηση πρακτικών(είναι ο χώρος που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο), η συσκευές- μικρόφωνα έλλειπαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν λεπτομερή πρακτικά των λεγομένων των συνομιλητών (απόψεων- ιδεών- 
προβλημάτων), που θα μπορούσαν να μοιραστούν αργότερα στους Συλλόγους και τους Θεσμικούς Παράγοντες. Σε σοβαρές δημόσιες συζητήσεις όπως αυτή που έγινε με τους Συλλόγους, με τόσα σοβαρά προβλήματα/ απόψεις/ ιδέες που αναφέρθηκαν, η τήρηση προσωπικών σημειώσεων από τον καθένα μας ενέχει τον κίνδυνο και διαστρεβλώσεων- παρερμηνειών- λαθών. Γι αυτό θα ήταν σκόπιμο σε επόμενη τέτοια συνάντηση, η ύπαρξη της μικροφωνικής εγκατάστασης και η τήρηση πρακτικών. 
β. Επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των Σπάτων: 
(1) Από μια πρώτη εκτίμηση, η επίλυση τους εάν και δύσκολη σε μερικές περιπτώσεις, είναι εφικτή με την διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων και την χάραξη ενός σωστού Οδικού Χάρτη ενεργειών. Τα προβλήματα όμως δεν θα είναι αντιμετωπίσιμα εάν η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν δράσει άμεσα και τα αφήσει να διογκωθούν. Δεν μπαίνω σε περαιτέρω διαδικαστικές λεπτομέρειες επίλυσης των προβλημάτων, γιατί εκτιμώ ότι αυτές είναι ευθύνη και προνόμιο, της νέας Δημοτική μας Αρχή, που επιλέχτηκε από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων. Θα είμαι αρωγός στο έργο τους, όποτε χρειαστεί! 

(2) Επίσης ενημερώνω τους συμπολίτες μου Σπαταναίους, για την άποψη μου που θα υπερασπιστώ με πάθος και πείσμα, ότι μπορεί τα σχολεία της Αρτέμιδος να έχουν περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από τα σχολεία των Σπάτων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα σχολεία στα Σπάτα πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα, ότι οι μαθητές των Σπάτων δεν πρέπει να ελπίζουν σε καλύτερα κτήρια και υποδομές. Πρέπει σε λίγα χρόνια, σε μια παρόμοια συνάντηση, στις φωτογραφίες που θα επισυνάπτονται στις τότε επιστολές των σχολείων, η κατάσταση του κτηρίου του τότε Δημοτικού της Αρτέμιδος, όπως και του τότε Δημοτικού των Σπάτων, να είναι στο ίδιο επίπεδο όπως και του τωρινού Δημοτικού της Παλλήνης. Το απεχθές θα είναι όταν σε αυτές τις φωτογραφίες το Δημοτικό των Σπάτων και το αντίστοιχο Δημοτικό της Αρτέμιδος είναι ακόμα στην παρούσα κατάσταση και το ακόμα πιο απεχθές όταν το Δημοτικό των Σπάτων να έχει περιέλθει στην κατάσταση του Δημοτικού της Αρτέμιδος! 
Σε μια εποχή που όλοι επικαλούνται ‘έλλειψη χρημάτων’, υπάρχουν θεσμικοί παράγοντες που έτσι δικαιολογούν την λάθος ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ! 
Μετά Τιμής 
Φράγκου Ελένη 
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου