Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Περιορίστε την πρόσληψη των θερμίδων

Διατροφικά κόλπα για να τρώμε λιγότερο
Όταν ο μέσος άνθρωπος πρέπει να πάρει αποφάσεις που αφορούν το φαγητό πολλές φορές
κάθε ημέρα, πώς είναι δυνατόν το μυαλό του να μη περιστρέφεται γύρω από τα τρόφιμα;


Αν, ενόψει του καλοκαιριού, ψάχνετε τρόπους για αντισταθείτε στους πειρασμούς, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να φάτε λιγότερο και να γλιτώσετε μία «γερή» δόση θερμίδων...

Πρωινό: Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα τους σε σχέση με αυτούς που το παραλείπουν εντελώς.

Ακόμη και αν πιστεύετε ότι προσπερνώντας το πρωινό γεύμα γλιτώνετε θερμίδες, στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Παρασυρόμενοι από την υπέρμετρη πείνα σας θα καταναλώσετε τελικά πολύ περισσότερες θερμίδες αργότερα μέσα στην ημέρα σας.

Έτσι, αν όταν ξυπνάτε δεν έχετε το αίσθημα το πείνας, προσπαθήστε σταδιακά να εντάξετε μικρές ποσότητες πρωινού στην καθημερινότητά σας και θα δείτε ότι μέσα σε λίγο καιρό θα σας γίνει συνήθεια! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι κατανάλωση πρωινού γεύματος σχετίζεται και με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Βάλτε φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν ιδιαίτερα να νιώσετε το αίσθημα της πληρότητας καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Εντάξτε λοιπόν στη διατροφή σας φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής αλέσεως, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμπεριλάβετε τα όσπρια στο εβδομαδιαίο μενού και ξεκινήστε πάντα το γεύμα σας με τη σαλάτα.

Επιλέξτε επίσης έξυπνα σνακ, πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως για παράδειγμα κάποιο bar δημητριακών ολικής αλέσεως, μία φρουτοσαλάτα με φρέσκα-πολύχρωμα φρούτα (κατά προτίμηση με τη φλούδα), ή ακόμη ένα ποτήρι 100% φυσικού χυμό πορτοκάλι σε συνδυασμό με 1-2 πολύσπορα κριτσίνια.

Φάτε ενσυνείδητα: Φτάνοντας στα μισά του γεύματός σας, κάντε μια ολιγόλεπτη διακοπή και σκεφτείτε αν έχετε χορτάσει. Επίσης όση ώρα τρώτε, φροντίστε να καταλαβαίνετε όλα τα συστατικά αυτού που γευόσασταν.

Για παράδειγμα εάν παραγγείλατε ένα τυλιχτό σουβλάκι καταλάβατε τη γεύση της πατάτας, του κρέατος, της πίτας, ή των λαχανικών που περιείχε;

Προσπαθήστε να γεύεστε σε κάθε μπουκιά όλα τα συστατικά του γεύματος, ώστε να απολαύσετε πραγματικά το φαγητό σας και να φάτε τελικά λιγότερο.

Πεινάτε ή μήπως διψάσατε: Πολλές φορές και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι άνθρωποι έχουν την τάση να μπερδεύουν το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, καθώς αποζητούν να καλύψουν μέσα από τα τρόφιμα το νερό που έχει χαθεί από το σώμα τους.

Η σωστή ενυδάτωση, μέσα στα υπόλοιπα οφέλη της, μπορεί να σας γλιτώσει από το άσκοπο τσιμπολόγημα και να περιορίσει την αυξημένη σας όρεξη.

«Εφοδιάστε» το σώμα σας με τα απαραίτητα υγρά μέσω του πόσιμου νερού, αλλά και των μη αλκοολούχων ροφημάτων όπως είναι το γάλα, οι χυμοί, τα light αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι.

Με αυτές τις πολύ μικρές αλλαγές στο τρόπο της διατροφής σας, θα είστε σε θέση να ελέγχετε πιο αποτελεσματικά τις θερμίδες που προσλαμβάνετε και κυρίως χωρίς να νιώθετε ότι στερείστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου