Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Καίγεται η Άνδρος - Εκκενώθηκε χωριό!

Εκκενώθηκε χωριό στην Άνδρο. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής Άνω Πιτροφός στην Άνδρο έλαβαν εντολή να εκκενώσουν το χωριό, λόγω της πυρκαγιάς που
ξέσπασε νωρίτερα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος, ενώ γίνεται μεταφορά 12 ανθρώπων με ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Στο νησί επικρατούν δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Μάλιστα, οι θυελλώδεις άνεμοι καθήλωσαν τα 4 αεροσκάφη που έσπευσαν για να ενισχύσουν τη δύναμη της πυροσβεστικής.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα επέστρεψαν στην Αττική, ενώ η πυροσβεστική ενισχύθηκε με περαιτέρω άτομα. Ήδη super puma μετέφερε νωρίτερα, 12 πυροσβέστες.

Η Πυροσβεστική έθεσε υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά στην Κάρυστο
Στην Εύβοια, η φωτιά ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση στον Πολυπόταμο στα Στείρα του δήμου Καρύστου στην Εύβοια.

Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, άλλους 12 ως πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε δελτίο τύπου προειδοποιώντας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, έχουν ενημερωθεί από τη γενική γραμματεία, για να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης και άλλα παρόμοια.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί πυρκαγιά, υπενθυμίζεται ότι το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι το 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου