Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ποια συμφέροντα και ποιοι κρύβονται πίσω μας

Μέσα στα λίγα χρόνια ηλεκτρονικής σταδιοδρομίας της εφημερίδας μας anatakti.gr, εν αντιθέσει με όλο τον τοπικό τύπο, προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί,
μέσα από το προσωπικό μας πρίσμα της θεώρησης των πραγμάτων, τοπικών και κοινωνικών.
Δώσαμε βήμα σε όσους μας το ζήτησαν.
Παρόλα αυτά είμαστε και παραμένουμε ανοιχτοί στην κριτική.

Δεν φοβηθήκαμε να δημοσιοποιήσουμε σημαντικά θέματα που καίνε τον τόπο.
Εκθέσαμε σοβαρές αποφάσεις και πράξεις της Δημοτικής αρχής που είναι παράνομες, παράτυπες και καταστρατηγούν κάθε έννοια διαφάνειας και θέσαμε αντίστοιχα ερωτήματα για να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.
Σε κανένα από αυτά δεν πήραμε απάντηση, κάτι που πιστοποιεί περίτρανα τον αυταρχισμό, την αδιαφορία και την απάθεια που χαρακτηρίζει αυτή την Δημοτική Αρχή.
Θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά από αυτά τα πιο σοβαρά θέματα:
  • Το θέμα του κληροδοτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με 4.500 περίπου βιβλία που "μετακόμισαν" αυθαίρετα σε άλλο χώρο και την παράτυπη παραχώρηση του κληροδοτήματος σε συλλόγους που δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ για την στέγασή τους.
  • Τη παύση της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
  • Το υπέρογκο ενοίκιο για στέγαση των Δημοτικών υπηρεσιών που δεν μάθαμε ποτέ γιατί σταμάτησε και ποια είναι η εξέλιξη, ενώ είχε και ρήτρες ολοκλήρωσης σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
  • Το υπέρογκο ποσό των 60.000 Ευρώ που θα έπαιρνε αμοιβή δημοτικός υπάλληλος.
  • Το πολύ σοβαρό θέμα της Αμμοληψίας που έγινε εφέτος την Άνοιξη και αλλοιώθηκε, βιάστηκε και καταστράφηκε ανεπανόρθωτα η φυσική ομορφιά της παραλίας μας.
  • και αρκετά άλλα, όπως φτιάξιμο κήπων και ασφαλτοστρώσεις φίλων των Δημοτικών Αρχόντων με την συνδρομή και χρήση των υπαλλήλων και των μηχανημάτων του Δήμου 
  • και άλλα...
Σκοπός της αναφοράς όλων αυτών δεν είναι να επιδείξουμε  το έργο μας. 
Σκοπός μας είναι να σας θυμίσουμε πόσο αδιάφορη και αδιάλλακτη είναι η Δημοτική Αρχή και ότι δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ κόλλημα να εκθέσουμε πρόσωπα και πράξεις που υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και καταπατούν τους νόμους.

Συνεργαστήκαμε με όποιον μας ζήτησε να συμμετέχει και  είχαμε τα αντανακλαστικά να διαχωρίσουμε την θέση μας με όποιον είχε προσωπικές βλέψεις από τις δικές μας, προασπιζόμενοι σθεναρά την "γραμμή" που έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε.

Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να περάσουμε στην απέναντι όχθη και να ανακατευτούμε με την εξουσία. 
Στόχος μας δεν είναι η προβολή μας και η κατάκτηση κάποιας θέσης στην εξουσία αλλά η δημοσιοποίηση και έκθεση των πεπραγμένων των Δημοτικών Αρχών, άλλες φορές επαινώντας και όποτε χρειάζεται κατακρίνοντας με ερωτήσεις που τους δίνουν βήμα για αποκατάσταση της θέσης τους (κάτι που, μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει, μια και μέχρι τώρα δεν υπήρχε μια ανεξάρτητη φωνή για να την υπολογίζουν).

Ναι, είναι αλήθεια ότι προεκλογικά υποστηρίξαμε την παρούσα Δημοτική Αρχή να εκλεγεί. Σύμφωνα με τα βιογραφικά τους, τις ικανότητές τους την εμπειρία τους και τον χαρακτήρα τους ελπίζαμε ότι αν μπορούσαν να υλοποιήσουν το 10% από αυτά που υπόσχονταν θα ήταν πολύ καλά. Δυστυχώς αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και αδύναμοι να υλοποιήσουν έστω και μία από τις υποσχέσεις τους. Αυτό μας οδήγησε απέναντί τους και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου. 

Στην κρυφή ερώτηση που πλανάτε στο μυαλό σας "ποια συμφέροντα και ποιοι κρύβονται πίσω μας" θα σας βγάλουμε από την δύσκολη θέση και σας απαντάμε.
Εκπροσωπούμε πάρα πολύ μεγάλα και σοβαρά συμφέροντα.
Εκπροσωπούμε τον κάθε ανώνυμο δημότη που δεν έχει καμία προσωπική πρόσβαση σε Αντιδημάρχους, Επικεφαλείς Παρατάξεων, Υποψηφίους, Υπηρεσίες ή σε οποιονδήποτε άλλον με εξουσία. Τον δημότη που έχει μόνο έναν υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο και μας μεταβιβάζει τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις ανασφάλειες, την δυσαρέσκεια και το αδιέξοδο που βιώνουν με την στάση της Δημοτικής Αρχής.
 Εκλογές έρχονται και είμαστε ΕΔΩ, πάντα έτοιμοι...

2 σχόλια:

  1. Το θεμα 10 του ΔΣ του δημου, αφορα ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ,λυθηκε το θεμα ενοικιαση και ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ...Ετσι οι επομενοι και εμεις θα εχουμε ζαλωθει την 12 ΕΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ.ως ζωηλατα ,ζωη να εχουμε να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.....
    Το θεμα 4 αφορα τα ΖΩΗΛΑΤΑ οχηματα.Τους δημοτες εννοει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ψωμι τυρι δεν εχουμε ,ραπανακια για την ορεξη θελουμε,!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου