Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΛ Παιανίας, Κορωπίου - Ένα έργο της τελευταίας στιγμής


49-50 στρέμματα που ανήκουν σε 28 ιδιοκτήτες πρέπει να αγοραστούν για το ΚΕΛ Κορωπίου. ΜΑΛΙΣΤΑ!!

Υπάρχουν, λέει, προβλήματα με φορολογικές ενημερότητες αλλά εντός 10 ημερών, με την βοήθεια του έφορου θα έχουν λυθεί.
Τώρα ανακαλύψανε ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα; Αφού επεμβαίνει ο έφορος προσωπικά, να μας έλεγε 1 εργάσιμη μέρα θα ήταν ήταν πολύ λογικό. Αυτά ξέρουμε πως γίνονται. Με ειδικές φορολογικές ενημερώτητες, μόνο για μια πράξη -την συγκεκριμένη- που με την αγοραπωλησία απ' ευθείας δεσμεύει η εφορία το ποσό που χρωστάει ο φορολογούμενος.
Ο κ. Δάβαρης από που ήρθε; Από την Αγγλία; Πόσο πληρώνει το στρέμμα και είναι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες; Με εκείνες τις αστρονομικές τιμές του 2004; Μήπως από τους 28 ιδιοκτήτες οι 27 είναι Δάβαρης ή οι συν αυτώ; Γιατί η σημερινή τιμή για 50 στρέμματα στην περιοχή αυτή και με την κρίση που υπάρχει, στα ακίνητα, είναι 70-80 χιλιάδες Ευρώ το πολύ. Φυσικά αν πληρώνεις 100-200 χιλιάδες το στρέμμα, σίγουρα συμφωνούν. 
Όσοι ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια ξέρουμε ότι για την τιμή της απαλλοτρίωσης ακολουθούν 8-10 δικαστήρια μέχρι να συμφωνηθεί το τίμημα. Άρα για να είναι τόσο σίγουρος πληρώνει "τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες". 
Και άντε και συμφώνησαν οι 28 ιδιοκτήτες, οι γύρω γύρω δεν θα τον πάνε αμέσως στο ΣτΕ; Με το έργο αυτό 2 χιλιόμετρα γύρω από το ΚΕΛ χάνουν την αξία οι περιουσίες τους. Πρέπει και αυτοί να αποζημιωθούν. Η ζει αυτός στην Αγγλία και εμείς στην Ελλάδα ή προσπάθησε να μας πει το όνειρό του σαν παραμύθι για μικρά παιδιά.

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγοραπωλησίες και σε 2 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, λέει!
Εμείς ξέρουμε ότι για κτίσεις μια απλή κατοικία 100-150 τετραγωνικά και αν έχεις όλα τα λεφτά στο χέρι και τις άδειες τελειωμένες σε 2 χρόνια δεν τελειώνει πλήρως, τα πάντα. Αυτό το έργο πως θα τελειώσει σε 2 χρόνια; 
Πόσο είναι ο Προϋπολογισμός του έργου; Συνήθως, στην Ελλάδα το κόστος αυξάνεται σε σχέση με τον προϋπολογισμό 400-800%. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ο προϋπολογισμός είναι 10 εκατομμύρια για να μπορέσει να γίνει αυτό το έργο, σε αυτούς τους ρυθμούς, θα πρέπει να έχουν από 50 εκατομμύρια και πάνω έτοιμα, ζεστά στην Τράπεζα που να είναι διαθέσιμα χωρίς την μεσολάβηση του ΥΠΕΚΑ, της Περιφέρειας, του έφορου κ.λπ.

Εάν ένα τέτοιο έργο μπορεί να τελειώσει σε 2 χρόνια φανταστείτε... σίγουρα θα γίνουν απ' ευθείας αναθέσεις έργων, ως συνήθως, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα "πολύ μάσα" από προμήθειες, και το κλασικό... οι περισσότεροι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα δουλέψουν εκεί θα μείνουν απλήρωτοι.
Ο Δήμαρχος και η παρέα του, σίγουρα, θα πάρουν  τις προμήθειες τους,  ο υπεργολάβος θα πάρει τα λεφτά, αν τα πάρει όλα.... όσοι πάρουν τις επιμέρους δουλειές σε συνθήκες άγριας ανεργίας θα δουλέψουν όσο όσο και είναι αμφίβολο αν θα τους εξοφλήσουν. 
Εδώ χρωστάνε ακόμη σε ανθρώπους από τα Ολυμπιακά Έργα. Και αυτό το έργο είναι ένα ακόμη με το ίδιο πατρόν: "Έργο της τελευταίας στιγμής",  όπως όλες οι "αρπαχτές"! 

Έχουν περάσει 10-12 χρόνια από το τελευταίο όργιο των Ολυμπιακών Έργων και νομίζουν ότι ξεχάσαμε... Εμείς όμως δεν ξεχνάμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν να ξεχάσει.

Όσο για τις κακοτεχνίες, τσαπατσουλιές και αρπαχτές θα μιλήσουμε όταν και αν ποτέ αρχίσει αυτό το έργο... Θα το παρακολουθούμε από κοντά...

Πιστεύουμε ότι είναι μια τελευταία απονενοημένη κίνηση εύρεσης ζεστού κεφαλαίου λίγο πριν τις εκλογές... Αν ποτέ γίνει θα καταλήξει ένας τσιμεντένιος λάκκος, όπως του Μαρκόπουλου και όταν και εφόσον γίνει το δίκτυο αυτοί οι λάκκοι δεξαμενές θα είναι δεξαμενές προσυγκέντρωσης με προορισμό την Ψυττάλεια, όπως είναι και της Μεταμόρφωσης. Το κόλπο σπάμε το έργο σε 500 κομμάτια είναι παλιό και γνωστό. Το κάνουν όλοι για να βγάλουν όσα μπορούν περισσότερα για την κάθε βελονιά του κουστουμιού.
Επειδή εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε νοοτροπία ελπίζουμε οι Δημότες να σας εξαφανίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου