Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η Μέρκελ τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι στην Ελβετία

 
Η καγκελάριος της Γερμανίας χτύπησε στη λεκάνη και θα παραμείνει κλινήρης για τρεις εβδομάδες Ξινές βγήκαν στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ οι
δεκαπενθήμερες χειμερινές διακοπές στη Γερμανία. Η 59χρονη Άνγκελα Μέρκελ τραυματίστηκε στη λεκάνη κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο ελβετικό θέρετρο του Σεν Μόριτς και θα παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, επιβεβαίωσε το ατύχημα και ενημέρωσε ότι η κυρία Μέρκελ ακυρώνει το ταξίδι της στην Πολωνία αλλά και όλες τις υπόλοιπες συναντήσεις που είχε προγραμματίσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η Μέρκελ επέστρεψε στο Βερολίνο και έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε προέκυψε ότι οι μώλωπες που υπέστη τελικά ήταν ελαφρύ κάταγμα, γεγονός που θα την κρατήσει για τρεις εβδομάδες μακριά από τις υποχρεώσεις της.

«Η καγκελάριος φυσικά είναι σε θέση να εργάζεται και έχει πλήρη επικοινωνία», διευκρίνισε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι το ατύχημα έγινε όταν η ίδια έκανε σκι «με μικρή ταχύτητα».

Πάντως παρά την τροποποίηση του προγράμματός της λόγω του ατυχήματος, η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού της συμβουλίου για το 2014 την Τετάρτη.

Το ατύχημα της κυρίας Μέρκελ συνέβη οκτώ μέρες μετά το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του Γερμανού πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε σκι στη Γαλλία.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε μήνυμα στον Μίκαελ Σουμάχερ εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της.

«Ελπίζουμε, μαζί με την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη αυτές τις δύσκολες ώρες» δήλωσε ο Ζάιμπερτ την περασμένη εβδομάδα.


Σκι στο Σεν Μόριτς


Η Άνγκελα Μέρκελ είναι λάτρης των Άλπεων, είτε πρόκειται για τους Δολομίτες στην Ιταλία όπου κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές, είτε για το Σεν Μόριτς όπου έκανε τις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές της.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, ο φακός της εφημερίδας «Bild» απαθανάτισε την σιδηρά κυρία της Γερμανίας στο Σεν Μόριτς, όπου το χιόνι έφτανε τα 23 εκατοστά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, με το γνωστό της σοβαρό ύφος, εθεάθη σε... βουνοπλαγιά της Ελβετίας να κουβαλάει τα πέδιλα του σκι.

Η 59χρονη Μέρκελ φόραγε μία μαύρη αθλητική φόρμα, κορδέλα στα μαλλιά κι ένα γκρίζο φούτερ - το οποίο τόνιζε την κοιλίτσα της - και είχε το γνωστό σοβαρό ύφος της, όπως αρμόζει σε μία καγκελάριο. Το γκρίζο φούτερ ήταν το ίδιο με αυτό που φόραγε πέρυσι κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της στην Ελβετία, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Η γερμανίδα καγκελάριος ήθελε να ξεσκάσει από τα καθήκοντά της και να κάνει ένα διάλειμμα που τελικώς της βγήκε... ξινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου