Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11 το πρωί. Διόδια Αφιδνών.
Για μια ακόμη φορά οι πολίτες της Βόρειας Αττικής βγήκαν στον δρόμο, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους για κατάργηση των διοδίων.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ωρωπού, μπροστά στα
γραφεία της «Νέας οδού» δίπλα από τα διόδια, εξελίχθηκε σε κατάληψη και άνοιγμα των διοδίων, με ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων.
Πλήθος πολιτών από όλα τα χωριά τις περιοχής. Πλήθος αποφασισμένων πολιτών. Πλήθος αγανακτισμένων πολιτών.

Πολιτών που, πλέον, δεν διαπραγματεύονται, αλλά είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν λύσεις.
Απέναντι στα αρπακτικά των μεγαλοεργολάβων και τους οσφυοκάμπτες Υπουργούς, αντιτάσσουν την αδιαπραγμάτευτη θέλησή τους να διεκδικήσουν το δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση.
Το έβλεπες στα μάτια τους, το άκουγες στα λόγια τους, το έδειχναν οι πράξεις τους.
Ο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
Ομιλητής στην συγκέντρωση ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Οικονομάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας αυτός είναι ανυποχώρητος. μέχρι την τελική δικαίωση.
Καταγράψαμε παρουσίες όπως της Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Κισκήρα, των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Αυγερινού και κ. Δημόπουλου, του Δημάρχου Διονύσου κ. Καλαφατέλη, του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Φιλίππου, αντιπροσωπείας του Δήμου Τραγάνας, αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάντζα και πολλών αυτοδιοικητικών.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11 το πρωί. Διόδια Αφιδνών.
ΤΑ "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" ΜΑΤ
Στις «παρουσίες» πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις δυνάμεις των ΜΑΤ και των «απλών» ασφαλιστών.
Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία, απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια, όταν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσαν τους συγκεντρωμένους, με την απόφασή του να διακόψουν την κυκλοφορία, εκτρέποντας τα αυτοκίνητα που ανέβαιναν την Εθνική Οδό, προς την κάθοδο, λίγο πριν τα διόδια.
Ο λόγος προφανής. Να δυσφημίσουν τον αγώνα δίνοντας την εντύπωση ότι οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την Εθνική Οδό, αποκρύπτοντας έτσι την πραγματικότητα που ήταν ότι οι κάτοικοι απελευθέρωσαν την Εθνική Οδό από τους σύγχρονους «Προκρούστες».
Η δυναμική αντίδραση των πολιτών ανάγκασαν τους επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων να εγκαταλείψουν το σχέδιο τους και άρον – άρον να ανοίξουν και πάλι την Εθνική Οδό.
Η ΕΘΝ. ΟΔΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Στην συνέχεια βρήκαν άλλη λύση. Έκλεισαν την Εθνική Οδό στον Κόμβο Κρυονερίου, απ΄ την μια πλευρά και στον Κόμβο της Μαλακάσας από την άλλη.
Κι αυτή η κίνησή τους, όμως, απέβη άκαρπη, αφού όταν διαπίστωσαν ότι δυνάμεις των διαδηλωτών κινήθηκαν προς τα οχήματά τους με σκοπό να μεταβούν στο Κρυονέρι και την Μαλακάσα να ανοίξουν και πάλι τον δρόμο, αναγκάστηκαν να αλλάξουν και πάλι σχέδιο και να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στην Εθνική οδό.
Η προσπάθειά τους για δυσφήμιση του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής απέτυχε παταγωδώς.
Οι διαδηλωτές δήλωναν σε κάθε ευκαιρία ότι ο αγώνας δεν σταματά εδώ, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Αγώνα δυναμικός, ενωτικός, μαζικός.
Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος».

gekollias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου