Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σπιτικό Λικέρ Ρόδι από τα Σπάτα

Παραδοσιακή συνταγή των Σπάτων για σπιτικό λικέρ ρόδι...

Υλικά
4 κούπες Ρόδι
3 κούπες άσπρη ζάχαρη
1-2 βανίλιες σκόνη
1 κιλό σπιτικό Τσίπουρο ή Κονιάκ
Εκτέλεση
Σε γυάλινο βάζο κλείνουμε τα ρόδια με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για δύο εβδομάδες μέχρι να γίνουν σιρόπι. Όποτε η ζάχαρη κατεβαίνει στον πάτο του βάζου, ανοίγουμε και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σουρώνουμε, ώστε να φύγουν τα κουκούτσια και προσθέτουμε τη βανίλια και το τσίπουρο ή το κονιάκ.
Ξανακλείνουμε το βάζο για άλλη μία εβδομάδα και το λικέρ είναι έτοιμο. Αρωματικό, με ρουμπινί χρώμα, σερβίρεται με ένα παγάκι.

Μαρία Σιδέρη, Σπάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου