Παραδοσιακή συνταγή των Σπάτων για σπιτικό λικέρ ρόδι...
Υλικά
4 κούπες Ρόδι
3 κούπες άσπρη ζάχαρη
1-2 βανίλιες σκόνη
1 κιλό σπιτικό Τσίπουρο ή Κονιάκ
Υλικά
4 κούπες Ρόδι
3 κούπες άσπρη ζάχαρη
1-2 βανίλιες σκόνη
1 κιλό σπιτικό Τσίπουρο ή Κονιάκ
Εκτέλεση
Σε γυάλινο βάζο κλείνουμε τα ρόδια με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για δύο εβδομάδες μέχρι να γίνουν σιρόπι. Όποτε η ζάχαρη κατεβαίνει στον πάτο του βάζου, ανοίγουμε και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σουρώνουμε, ώστε να φύγουν τα κουκούτσια και προσθέτουμε τη βανίλια και το τσίπουρο ή το κονιάκ.
Ξανακλείνουμε το βάζο για άλλη μία εβδομάδα και το λικέρ είναι έτοιμο. Αρωματικό, με ρουμπινί χρώμα, σερβίρεται με ένα παγάκι.
Σε γυάλινο βάζο κλείνουμε τα ρόδια με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για δύο εβδομάδες μέχρι να γίνουν σιρόπι. Όποτε η ζάχαρη κατεβαίνει στον πάτο του βάζου, ανοίγουμε και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σουρώνουμε, ώστε να φύγουν τα κουκούτσια και προσθέτουμε τη βανίλια και το τσίπουρο ή το κονιάκ.
Ξανακλείνουμε το βάζο για άλλη μία εβδομάδα και το λικέρ είναι έτοιμο. Αρωματικό, με ρουμπινί χρώμα, σερβίρεται με ένα παγάκι.
Μαρία Σιδέρη, Σπάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου