Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Το πρόγραμμα για το αποχετευτικό

Το πρόγραμμα της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» για το αποχετευτικό, αναφέρει:
  • Η επίλυση του αποχετευτικού αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να μην υπάρξει εκβολή των λυμάτων στη θάλασσα.
  • Το αποχετευτικό πρόβλημα των πόλεών μας έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί από το 2000 στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που είχαν και έχουν οι αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες και η εποπτευόμενη από αυτές ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ.
  • Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία η μη υλοποίηση του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των πόλεων Σπάτων και Αρτέμιδος, βαρύνει τις αρμόδιες Κρατικές αρχές (ΥΠΕΧΩΔΕ – νυν ΥΠΕΚΑ) και την εποπτευόμενη από αυτές ΕΥΔΑΠ.
  • Η λύση για Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη θέση «Πλατύ Χωράφι», εκ των πραγμάτων δεν είναι εφικτή και επιπλέον, στερείται νομιμότητας, αντίκειται στην αρχή της αειφορίας, δεν προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και απειλεί την κοινωνική και οικονομική ζωή της Τοπικής Κοινωνίας.
  • Με βάση τα παραπάνω και τα από το 2011 νέα πραγματικά δεδομένα, προκύπτει εφικτή και οικονομικά – περιβαλλοντικά επιλέξιμη η λύση σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου των πόλεών μας, με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων «Ψυττάλειας», όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα έγγραφα των αρμόδιων καθ’ ύλην υπηρεσιακών μονάδων της ΕΥΔΑΠ και τα έργα Β’ και Γ’ Φάσης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στην «Ψυττάλεια» (με Κοινοτική χρηματοδότηση), η οποία οδήγησε στη δυνατότητα επεξεργασίας λυμάτων ισοδύναμου πληθυσμού 5.600.000, άρα δυνατότητα κάλυψης ολόκληρης της Αττικής..
  • Εν όψει των παραπάνω διαπιστώσεων και επειδή οι υπεύθυνοι (ΥΠΕΚΑ, κλπ) προσπάθησαν να μεταφέρουν ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες (απειλές για πρόστιμα), εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή της νυν Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, Δημήτρης Μάρκου, προσήλθε ο ίδιος και κατέθεσε ενόρκως ενώπιον της Δικαιοσύνης, σε σχετική ποινική υπόθεση κατά παντός υπευθύνου (κατόπιν της από 28.11.2013 μηνυτήριας αναφοράς του ΟΠΑΣ), που αφορά στις καθυστερήσεις, τη μη τήρηση της νομιμότητας και της μη επιβεβλημένης εξέτασης διαφαινόμενης (άμεσα) εφικτής, συμφέρουσας και επιλέξιμης λύσης σύνδεσης με την «Ψυττάλεια», ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω βλάβη στο περιβάλλον και η μεγάλη οικονομική ζημιά κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Φωτογραφίες από την ημέρα κατάθεσης της μήνυσης του ΟΠΑΣ (από Χρ. Ποθουλάκη) και την εν συνεχεία προέλευση των μαρτύρων έμπρακτης υποστήριξής της από τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Δημ. Μάρκου και τον υποψ. Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Σωτ. Γιαννάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου