Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αστυνομικός και λιμενικός σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Συνελήφθη και Αστυνομικός Διευθυντής που υπηρετεί στην Κορινθία
O αστυνομικός έπαιρνε 2.000 ευρώ για να παίζει το ρόλο του προπομπού στις μετακινήσεις των μεταναστών και παρείχε κάλυψη αν έπεφταν σε μπλόκα ελέγχων - Ο απόστρατος λιμενικός ενημέρωνε για τις περιπολίες του σώματος και επέλεγε τα σημεία στα οποία θα γινόταν η επιβίβαση των αλλοδαπώνΈνας 50χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, ένας 50χρονος απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού, μια 42χρονη και δυο συνταξιούχοι ναυτικοί ηλικίας 67 και 52 χρόνων που ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας σκαφών, είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία προς το εξωτερικό, με σκάφη που άλλαζαν συνεχώς ονόματα, λεωφορεία και φορτηγά με βουλγαρικές πινακίδες !

Με αμοιβή ύψους 2.000 ευρώ κάθε φορά, ο αστυνομικός που φορούσε τη στολή του και κρατούσε υπηρεσιακό φορητό ασύρματο είχε το ρόλο του προπομπού στις μετακινήσεις των μεταναστών και παρείχε κάλυψη αν έπεφταν σε μπλόκα ελέγχων! Παράλληλα, ο απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού ενημέρωνε για τις περιπολίες του σώματος και επέλεγε τα σημεία στα οποία θα γινόταν η επιβίβαση των αλλοδαπών στα σκάφη της εταιρείας του 67χρονου που πλοηγούσε ένας 48χρονος Σύριος ο οποίος αναζητείται μαζί με τον 45χρονο αδελφό του.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας που εξάρθρωσε μετά από οκτώ μήνες έρευνας το κύκλωμα, το οποίο δρούσε από το 2012, διαπίστωσε ότι η οργάνωση έπαιρνε από 2.000 ως 3.000 ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη για να τον προωθήσει από τα παράλια της Τουρκίας συνήθως προς την Τουρκία. Τα μέλη του «ξέπλεναν» τα έσοδά τους τοποθετώντας τα σε μικρές καταθέσεις, κρατώντας τα στο σπίτι, διοχετεύοντάς τα μέσω νόμιμων εταιρειών όπως αυτή με τα σκάφη αναψυχής ή τοποθετώντας σε υπεράκτιες εταιρείεςτου εξωτερικού με κοινή διαχειρίστρια μια εταιρεία που εδρεύει στην πολιτεία Delaware των Η.Π.Α..

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν στο σπίτι του 52χρονου και της 42χρονης 9.500 ευρώ, 32 χρυσές λίρες Αγγλίας, ναυτιλιακοί χάρτες με δρομολόγια από την ακτή της Τουρκίας προς τα παράλια της Πελοποννήσου, τις ακτές Κροατίας, Β. Αλβανίας και Ιταλίας, μια πράξη αγοροπωλησίας σκάφους, ένα συμβόλαιο μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων, ένα πιστοποιητικό διαγραφής πλοίου, ένα συμβόλαιο λύσης εταιρίας περιορισμένης ευθύνης και διάφορα έγγραφα.

Στο σπίτι του 67χρονου βρέθηκαν 50.000 ευρώ, 10.000 δολάρια, εμβάσματα συνολικού ύψους 35.000 ευρώ, τραπεζικά έγγραφα και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών ύψους 93.000 ευρώ, ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στο γεμιστήρα, συμφωνητικό πώλησης σκάφους και άλλα. Ακόμη, κατασχέθηκε ένα σκάφος με την επωνυμία «STORM UP», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Αλίμου. Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», ενώ ο 64χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη και άλλος ένας Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομίας που υπηρετεί στην Κορινθία και σε βάρος του σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία για υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, καθώς είχε αμειφθεί με 11.000 ευρώ από τον 52χρονο για να του βρει κάποιο άτομο που αναζητούσε επειδή του όφειλε χρήματα! Στο σπίτι και το αυτοκίνητο του αξιωματικού κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από αναφορές, ενημερωτικά δελτία και σημειώματα, αντίγραφα δικογραφιών και άλλα υπηρεσιακά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου