Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΡΑΦΗΝΑ, ΠΙΚΕΡΜΙ - όταν οι παλαιοκαματικοί στερέυουν...

Πολύ συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στην Ραφήνα σχετικά με το μοίρασμα της δημαρχιακής θητείας από τους κ.κ Πιστικίδη και Μπουρνούς.

Διαβάσαμε για "μισούς δημότες" που θα παραστούν στην ορκωμοσία,  για "μισό όρκο", για 'παραβίαση της υπόσχεσης που πρόκειται να δώσει στο κοινωνικό σύνολο', ότι  πρόκειται για
'πολιτική πράξη που θίγει την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας και εισάγει μεθόδους καταστρατήγησης του νόμου' και αμφισβητήθηκε η "νομιμότητα" και η "πολιτικά ηθική" αυτού τους εγχειρήματος.
Όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων και των υπερβολών του "μισού όρκου" θα μπορούσαν να διατυπωθούν και να χρίσουν κάποιας προσοχής ΜΟΝΟ στην περίπτωση που δεν είχε δηλωθεί και αναλυθεί αυτή η προοπτική προεκλογικά. ΜΟΝΟ αν αποφασιζόταν τώρα, λίγο πριν την ορκωμοσία. ΜΟΝΟ αν οι δημότες δεν το είχαν επιλέξει και ψηφίσει. 
Είναι αξιοπερίεργο πως μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι που ασχολούνται τόσα χρόνια με τα κοινά, έστω και από την δημοσιογραφική θέση, μπορούν να αναφέρονται σε αυτό το εγχείρημα ως "πρωτοφανή και πρωτάκουστη πολιτική πράξη". 
Από ότι φαίνεται, όταν διαδέχθηκε ο Κ.Σημίτης τον Α.Παπανδρέου και ο Γ.Παπανδρέου τον Κ.Σημίτη εκείνοι έλειπαν από τον πλανήτη και την χώρα...
Διαδοχές αυτού του τύπου και μοιράσματα Δημαρχιακής θητείας έχουν ξανασυμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν.
Από τα εκλογικά αποτελέσματα του Δήμου Ραφήνας, άλλωστε, φαίνεται καθαρά ότι οι Δημότες αυτό ακριβώς ψήφισαν.
Τώρα, αν δεν μπορούν να βρουν νέα ή θέματα για να γεμίζουν σελίδες ή να γεμίσουν χρόνο ανίας στα καφενεία... αυτό δεν καταξιώνει αυτό το θέμα για να γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού.
Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μειδίαμα και αποστροφή για την πολιτική κατάρτιση αυτών που πρεσβεύουν η αναμασούν τέτοιες σκέψεις και σίγουρα αποσκοπεί στην δική τους προσωπική προβολή της μηδενικής τους αντίληψης για τα κοινά, αν έχουν κάποια αντίληψη.

1 σχόλιο:

  1. ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΜΠΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙ@ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΜΑΖΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Δ.ΑΡΧΗ,ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 30 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
    ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,ΚΑΙ Ο Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΗΛΙΚΙΑ Η ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ Η ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ,ΣΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΡΟΜΠΕΣ ΜΙΛΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου