Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ - Το θέμα του ΧΥΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Παράταξή μας συνεπής στις δεσμεύσεις της, φέρνει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Ο Επικεφαλής αυτής κ. Νίκος
Χατζηγιάννης με νέα σημερινή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος κ. Σπύρο Λιβαθινό, θέτει το ζήτημα ως ακολούθως :
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα παρακαλώ όπως θέσετε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως στην Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 22-9-2014 το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Πλέον συγκεκριμένως:
ΘΕΜΑ : ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Όπως γνωρίζετε οι εργασίες στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό συνεχίζονται εντατικά και συγκεκριμένα την περίοδο αυτή κατασκευάζεται η νότια πρόσβαση. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, δυστυχώς, η απερχόμενη διοίκηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ήδη, όμως, η νέα Δημοτική Αρχή, διανύει την 21η ημέρα, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση.
Επειδή
-το ζήτημα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
-απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο
- δεν έχει εγγραφεί στα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/9/2014
Παρακαλώ να συζητηθεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα «Ο υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και οι ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Όπως γνωρίζετε οι εργασίες στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό συνεχίζονται εντατικά και συγκεκριμένα την περίοδο αυτή κατασκευάζεται η νότια πρόσβαση.
Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, δυστυχώς, η απερχόμενη διοίκηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ήδη, όμως, η νέα Δημοτική Αρχή, διανύει την 21η ημέρα, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση. Ούτε καν μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ θεωρώντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη χρονική καθυστέρηση, καθώς τα έργα εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό ζητά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος με σκοπό, κατ΄ αρχήν την λήψη απόφασης με την οποία θα επιβεβαιώνεται με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο η ομόφωνη -φαντάζομαι- αντίθεση του Δήμου μας στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα.
Παράλληλα την λήψη απόφασης για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή - αναστολή των εργασιών, με το επιχείρημα ότι χρειαζόμαστε χρόνο να μελετήσουμε, ως νέο Συμβούλιο το θέμα.
Τέλος την λήψη απόφασης για νομική στήριξη των κατοίκων που θίγονται οι ιδιοκτησίες τους από την διαμόρφωση της πρόσβασης και αντιδρούν.
Προφανώς το πλέγμα των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος δεν εξαντλούνται στα παραπάνω, αλλά οι συγκεκριμένες προτάσεις μας αφορούν στην ΑΜΕΣΗ αντίδραση.
Σε επόμενο Συμβούλιο που θα συζητηθεί εντός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα δεσμευόμαστε να καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντίδρασης. Φυσικά είμαστε ανοιχτοί και θα στηρίξουμε κάθε πρόταση, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο όχι απλά δεν επιδέχεται «παραταξιακές λογικές», αλλά επιβάλλει την ενωτική αντιμετώπισή του.
Και εμείς ενωτικά σκοπεύουμε να πολιτευτούμε.
Με εκτίμηση,
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου