Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σπάτα, Άρτεμις - Δ.Μάρκου επιστρατεύει κάθε μέσον για το ΚΕΛ

ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ - Γενικός Γραμματέας Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος.
Πίσω εξώφυλλο από το Εκλογικό Πρόγραμμα της παράταξης.
Πρώτη Δημοσίευση: 10.09.2014 10:13
Αυτόν επέλεξε ο Δημήτρης Μάρκου, Δήμαρχος Σπάτων, Αρτέμιδος για την νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Που είναι το πρόβλημα;
Μοναδικός λόγος που εξελέγη ο Δημήτρης Μάρκου και η παράταξή του «Νέα Εποχή» ήταν η ξεκάθαρη θέση του κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και η σύνδεση του Δήμου μας με την Ψυτάλλεια.

Τώρα που είναι δήμαρχος, επιλέγει ένα συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος έχει ένα παρελθόν ενεργής δράσης και συμμετοχής σε κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνδεση του αποχετευτικού της Ανατολικής Αττικής (δηλαδή των Σπάτων και της Αρτέμιδος) με την Ψυττάλεια. Επίσης ο συγκεκριμένος μέχρι πρότινος διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής (Επί κ. Ι. Σγουρού). Ήταν, επίσης, Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Χρήστου Στέφανου, συμμετείχε και αυτός (και προφανώς συμβούλευε, ως αρμόδιος Ειδικός Σύμβουλος), στις γνωστές κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Αττικής ενάντια στην σύνδεση με την Ψυτάλλεια.
Από Αριστερά: Α.Τούντας, Δ.Μάρκου, Σ.Κατραμάδος, Π.Ιωακείμ, Α.Νομικός
Αυτό, λοιπόν, "το όργανο" επέλεξε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου, να βάλει στη σημαντικότατη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Εξαντλώντας τον νόμο, δεν προκυρίσει την θέση αλλά "φορτώνει" στον Δήμο τον δικό του άνθρωπο, που είναι δεδηλωμένα ενάντια στην σύνδεση του δήμου μας με την Ψυτάλλιεα. Ο Λουδοβίκος έχασε την δημαρχεία λόγω της ξεκάθαρης θέσης του υπέρ του ΚΕΛ. 
Εμείς, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας, πιστεύουμε ότι ο Δημήτρης Μάρκου θα αποτελέσει "συνέχεια" του Λουδοβίκου.
Μέσα σε 3 μήνες αφανούς δημαρχίας και 10 μέρες επίσημης Δημαρχιακής παρουσίας έχει ξεπεράσει σε αισχρότητα ότι έχουμε δει μέχρι τώρα... Όλα του είναι στο ψέμα και στο "δήθεν". Ένας ο υποψήφιος, ομόφωνα αποδεκτός, παρόλα αυτά τήρησε ανώνυμη ψηφοφορία και για τον Πρόεδρο και για τον Αντιπρόεδρο και για τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Αλλά για τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, χωρίς την  διαφάνεια προκήρυξης, επωφελείται από το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και τον βάζει εγκάθετο...με μια απλή ανακοίνωση.

Και μια ακόμη σκέψη: Πως γίνεται ο Δήμαρχος της παράταξης με κύριο σύνθημά της: "Συρίζω του νέους ανθρώπους" να επιλέγει για μια τόσο σημαντική θέση έναν τόσο ηλικιωμένο άνθρωπο και καταφανέστατα υπέρμαχου της καταστροφής της θάλασσας μας!!!
Με όλα αυτά, δυστυχώς, το ΚΕΛ στο πλατύ Χωράφι είναι προ των θυρών!!!

Τώρα για να είστε ενήμεροι της νευραλγικότητας της συγκεκριμένης θέσης σας παρουσιάζουμε τις αρμοδιότητες που έχει ένας Γ.Γ. 
Σε γενικό επίπεδο και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Υπαλλήλων ΟΤΑ (άρθρο 161 Ν.3584/2007), δίνεται η δυνατότητα σύστασης θέσης μετακλητού Γενικού Γραμματέα.
Ο Γενικός Γραμματέας προΐσταται, αμέσως μετά τον δήμαρχο, όλων των υπηρεσιών του δήμου και προσυπογράφει τα από το Δήμαρχο υπογραφόμενα έγγραφα. Είναι μετακλητός υπάλληλος. Η διοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου ασκείται από τον Γενικό Γραμματέα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του εκχωρεί ο Δήμαρχος με απόφασή του καθώς και αυτών που προβλέπονται από την εκάστοτε νομοθεσία.
Ο Γενικός Γραμματέας ευθύνεται έναντι των Πολιτικών Οργάνων του Δήμου, και ιδιαίτερα έναντι του Δημάρχου, για την κανονική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, προγραμματίζοντας, οργανώνοντας, συντονίζοντας και ελέγχοντας τις επιμέρους δραστηριότητες των Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του έχουν χορηγηθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα της δράσης τους στην επιδίωξη των περιοδικών στόχων του Δήμου, με βάση τα προγράμματα που αποφασίζει εκάστοτε η δημοτική αρχή.

Τι προβλέπει ο Κώδικας Υπαλλήλων ΟΤΑ
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
  • Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.
  • Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.
  • Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.
  • Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής.
  • Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
  • Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.
  • Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.
  • Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος μπορεί, με απόφαση του, να εκχωρεί και άλλες αρμοδιότητες στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. (Η αναλυτική περιγραφή των αρμοδιοτήτων (1-8) προστέθηκε με την παρ.2 του άρθρου 38 του Ν. 3801/2009 (ΦΕΚ 163/04.09.2009 τεύχος Α’).

Έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που περιγράφουν το πλήρες προφίλ του Γραμματέα....

16 σχόλια:

  1. Mακάρι να μην είναι έτσι.Αλλιώς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο πλατύ χωράφι είναι τα λεφτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΕΛΙΤΗΣ ΓΕΡΟΣ
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ
    ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ .....ΚΑΙ ΓΑ......ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.....ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΘΑ ΤΟΥ ΦΑΜΕ ΤΟ ΣΚ......
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΡΕ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΕΙ ΠΙΑ ?ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
    ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ .....
    ΑΚΟΥΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΡΕΕΕΕΕ
    ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΖΙΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ....ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ.ΚΩΛΟΣΠΑΤΑΝΑΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΟΙ ΛΟΥΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΟΥΤΣΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ...Ο ΓΕΡΟΚΕΛΙΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα καλά δεν είχε ούτε ένα νέο Σπαταναίο επιστήμονα να βάλει Γενικό Γραμματέα του Δήμου; Έπρεπε να μας φέρει τον γέρο ξεκούτη, τον άνθρωπο του πράσινου Σγουρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σπαταναίος επιστήμονας" ; Τι ρατσιστικό είναι πάλι αυτό ;12.34 ο δήμος μεγάλωσε.Είναι πολύ περισσότεροι οι"ξένοι " που πληρώνουν τέλη..Αυτά τα κριτήρια οδήγησαν στην επικράτηση των κυρίων "τίποτα".Και όσον αφορά την ηλικία , εσύ θα πήγαινες να χειρουργηθείς από τον Γιακούμπ .η από έναν ασκούμενο καρδιολόγο;;;;Ο δήμος δεν είναι παιδική χαρά.Νεανικά μυαλά χρειάζεται.

      Διαγραφή
  8. Ο γ.γραμματέας δεν "παράγει" πολιτική .Συμβουλεύει για την νομιμότητα των εισηγήσεων και των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων ,ώστε να μη γυρίζουν πίσω άκυρα σαν κουρελόχαρτα..όπως πολύ καλά γνωρίζεις κ.συντάκτα .Πολιτική παράγει η δημοτική αρχή. Ο γ,γραμματέας είναι μετακλητος υ π α λ λ η λ ο ς.Έπεται των υπογραφών του δημάρχου. Συμβουλεύει σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του. Καλώς λοιπόν αφού δούλευε για τον Πειραιά χρησιμοποίησε τα στοιχεία που είχε στην διάθεση του.Αν ο τότε δικός μας δήμαρχος ήταν αδύναμος από επιχειρήματα ποιός φταίει; Και αυτός ο τύπος βιογραφικού , λες και δούλεψε για τους Ναζί που κολλάει;...Και μήπως ενοχλεί, ότι ένας πετυχημένος γ.γραμματέας, κυρίως διοικητικά θα ελέγχει τους υπαλλήλους και την λειτουργία του δήμου ; Μήπως είναι ώρα να μη κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί; Ο δήμαρχος έχει συνεργάτες ανθρώπους που ανέτρεψαν την μεθόδευση περί ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.Ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του εναντίον και δικαστικά Πρωτοστατεί στην συντονιστική Ραφήνας όχι τώρα που εξελέγη αλλά από την περασμένη θητεία.. Εβαλε υπεύθυνο αποχέτευσης τον Γιαννάτο , την "κόκκινη γραμμή" του ΚΕΛ.Ενοχλεί αυτή η συμπόρευση της Ανατολικής Ακτής με το mail του κ.Γκόντζου και προβληματίζει αυτή η συνεχής επίθεση στον δήμαρχο και γιατί γίνεται.Με τόσους δήμους ασχολείται η εφημερίδα σας , Δεν είδα πουθενά τέτοια επιθετικότητα και τέτοιου επιπέδου σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ένας μετακλητός Δ.Υ. ΑΛΛΑ το παρελθόν του απαγορεύει στο.ΔΗΜΑΡΧΟ να τον φέρει σε αυτόν τον ΔΗΜΟ και μαλιστα στην θεση Γ.Γ. .Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν πληροί και την προσωπική υπόσχεση του Δ.Μαρκου οι νέοι μπροστά.Δεν υπήρχε άλλος ΔΥ με τα τυπικά προσόντα για την θέση και να είναι 30-35ετων? Υπάρχουν δεκάδες ΑΛΛΑ δεν υποστηρίζουν το ΚΕΛ.Οτι και να πείτε είναι ύποπτη η τοποθέτηση του συγκεκριμένου Γ.Γ .στον Δήμο.Οι αποδεδειγμένα άξιοι συνεργάτες και πιονέροι στην μη κατασκευή ΚΕΛ στον δήμο με την αποδοχή αυτού του προσώπου ως Γ.Γ. του Δήμου,πετάνε στα σκουπίδια,τους Αγώνες και την μέχρι τώρα προσφορά τους στην κοινότητα.Πιθανόν δεν το πήρανε τόσο σοβαρό όσο πραγματικά είναι.Οσο για τον σχολιασμό ο καθένας ανάλογα στο επίπεδο του γράφει.Αλλά εδώ είναι πολύ μικρή κοινωνία και υπάρχουν πολλές προσωπικές,ακόμα και κτηματικές διάφορες.Αλλά τα σχόλια όσο πικρόχολα, ή χυδαία και αν είναι εκφράζουν κάποιες ομάδες κοινωνικές που ζουν εδώ μαζί μας.Θα τους ανεχτούμε και θα έλθουν αυτοί στην ευπρέπεια.

      Διαγραφή
  9. Η ΑΤΑΚΤΗ ΜΑΙΜΟΥ ΤΟΥ ΓΚΟΝΖΙΛΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ......
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ......ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΑΕΙ ΔΕΝΔΕΝΔΕΝ.....
    ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ.....ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΚΕΛΙΤΗ.....
    ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥΔΟΦΩΛΙΑ ΄.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοινος τροπος σκεψης με τον γκοτζιλα και αυτα που διαδιδει. Δεν ειναι τυχαιο ο τα χτυπηματα ειναι κοινα και μεθοδευμενα. Τουλαχιστον αυτα που γραφονται πρεπει καποιοι να μην πινουν πολλη και τα λενε μερες πριν δεξια και αριστερα γιατι οταν μετα οταν τα εμφανιζουν καποιοι αποκαλυπτονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχως για αυτους που αδικαιολογητα και απο πριν τη αναληψη των καθηκοντων τους κτυπανε τον Δημητρη Μαρκου η τοποθετηση του Γιαννατου αποτελει ξεκαθαρη και εμπρακτη στηριξη της λυσης Ψυταλλειας. Το ξερουν και για αυτο τον πολεμουν με καθε τροπο. Πραγματικα δεν μπορουμε να μιλησουμε για τα εργα και τα λαθη αυτης της δημοτικης αρχης ειναι ακομη νωρις. Αυτη η βιασυνη καταλογισμου ευθυνων απο τοσο νωρις πριν ακομη παραλαβει δεν αποτελει τιποτε περισσοτερο απο μια επικοινωνιακη πολιτικη καποιων μικροσυφεροντων της περιοχης που φοβουνται και κινδυνευουν. Οπως προειπα ειναι νωρις για καταλογισμο ευθυνων η μπραβο ο χρονος θα δειξει και για το καλο ολων μας ελπιζω να εχουμε ευχαριστει εξελιξη. Αυτη που δεν μπορουν να χωνεψουν την ηττα ή ειναι πικραμενοι ας κανουν υπομονη και αν αποτυχει η νεα δημοτικη αρχη θα εχουν πολλα χρονια για να κατηγορουν στα πρωτα βηματα της αν μη τι αλλο θελει χρονο και τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΨΕΥΤΟΜΑΡΚΟΥ12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:49 μ.μ.

    ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ 3,5ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΦΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΕΦΕΡΝΕ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΧΜΑΡΚΟΥ.ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ,1-2 ΩΡΕΣ?ΕΙΧΕ 3ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ.ΑΣ ΔΗΛΩΝΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ?ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ..Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Σ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την anatakti.gr δεν την εκφράζουν τα σχόλια. Αποκηρύσσει όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλεί όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει <εδώ> ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου