Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΣΣΑ - «Η συνεχιζόμενη Προσπάθεια Φίμωσης της Αντιπολίτευσης από την Δημοτική Αρχή»

Άρτεμις, 21 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη, 13.11.2014, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις. Κατά την πρώτη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το
Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2015 και ο καθορισμός τελών και φόρων για το έτος 2015. Στη δεύτερη συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός Εσόδων & Δαπανών του Δήμου, αλλά και το πλαίσιο δράσης των ΝΠΔΔ του Δήμου, «Άρτεμις» και «Ξενοφών», για το έτος 2015! Μέσα, λοιπόν, σε ελάχιστες ώρες η Δημοτική αρχή, μας επέβαλε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε επί των κρισιμότερων θεμάτων οικονομικής φύσεως του Δήμου σε ετήσιο επίπεδο, αποδεικνύοντας περίτρανα πόση σημασία δίνει σε αυτά!

Να σημειωθεί, δε, ότι η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε πως το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπήρχε λόγος να περάσει από τα τοπικά συμβούλια προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις από τους πλέον καλούς γνώστες των τοπικών προβλημάτων με τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου. 
Οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν επιτρέπεται να κάμπτονται από τη δήθεν έλλειψη χρόνου! Χαρακτηριστική της απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, και παλαιότερη δήλωση δημοτικής σύμβουλου της συμπολίτευσης, επικεφαλής Ν.Π.Δ.Δ., σε σχετική πρόταση-παρατήρηση της ΑΝΑΣΣΑ για προσθήκη εκπροσώπου των πολιτιστικών φορέων στο ΔΣ του, δεδομένου ότι στο ΔΣ του οργανισμού δεν έχουμε εκπρόσωπο μας, η οποία χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου «Είναι σωστή η παρατήρησή σας, αλλά εγώ έχω ήδη λάβει ομόφωνη απόφαση με το ΔΣ μου και δεν την αλλάζω!».

Η προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε και στο Συμβούλιο της 13.11.14, κατά την έναρξη του οποίου, μέλος της δημοτικής αρχής, όλως απρόκλητα και αιφνιδιαστικά, επιτέθηκε φραστικά σε σύμβουλο της παράταξής μας (με χαρακτηρισμούς όπως «λαμόγιο», «γελοίε», κ.α.), με αφορμή ηλεκτρονική ανάρτηση δήλωσής του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία σχολίαζε ατομικά το κείμενο του προϋπολογισμού. Αλίμονο, κύριοι, εάν δεν μπορεί οιοσδήποτε δημότης, πόσο μάλλον ένας εκπρόσωπος αυτών να σχολιάζει τα του οίκου του! Στο ίδιο Συμβούλιο ο ίδιος άνθρωπος αποκάλεσε «ψεύτρα» την επικεφαλής της παράταξής μας, φωνάζοντας και χειρονομώντας, επειδή η τελευταία ανέφερε πως εκείνος γράφει ονομαστικά στο συγκεκριμένο μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαίως, στο επόμενο Συμβούλιο αναγκάστηκε να ανακαλέσει, αφού καταθέσαμε πάνω από δώδεκα ονομαστικές αναρτήσεις του και αποδείχτηκε ποιος ψευδόταν.

Η νέα Δημοτική Αρχή συνέγραψε έναν πρόχειρο προϋπολογισμό δαπανών-εσόδων της τελευταίας στιγμής, μόνο και μόνο για να είναι καλυμμένη και εμπρόθεσμη με τις υποχρεώσεις της έναντι του νόμου, χωρίς, όμως, αυτός να εκφράζει το παραμικρό όραμα ανάπτυξης για το Δήμο μας. Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και με το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο είναι φτωχό, με πολλές ελλείψεις και πολλές ασάφειες. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που παρασάγγας απέχει από τις προεκλογικές τους τυμπανοκρουσίες.

Η παράταξη μας έχει την πάγια άποψη ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ένα οικονομικό έγγραφο. Ο προϋπολογισμός αποτελεί ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αποτελεί την πιο βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση κάθε Δημοτικής Αρχής. Μέσα σε αυτούς τους πίνακες θα έπρεπε να βλέπουμε την προβολή των πολιτικών θέσεων της νέας δημοτικής αρχής, τον τρόπο που σκέπτεται να διοικήσει το Δήμο και να διαχειριστεί τα θέματα μας. Αντίθετα με αυτό, διαπιστώνεται ότι η νέα δημοτική αρχή, μας παρέδωσε ένα εξαιρετικά ελαφρύ πολιτικά έγγραφο, το οποίο στην ουσία και σε ποσοστό πάνω από 60% αντιγράφει τον προηγούμενο προϋπολογισμό. Παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχει κανένα καινούργιο όραμα γι’ αυτόν τον τόπο και ότι θα συνεχίσει στα βήματα των προηγουμένων. Μάλιστα, η επικεφαλής των οικονομικών ομολόγησε πως είναι πιστή αντιγραφή του προηγουμένου, και μάλιστα, με το σχόλιο ότι ακολούθησαν την πεπατημένη λόγω επιτυχίας. Διερωτώνται μοιραία οι δημότες, σε τι ακριβώς έγκειται η αλλαγή που εσείς πρεσβεύσατε κι εκείνοι ψήφισαν;

Εμείς σαν παράταξη οφείλουμε να καταγγείλουμε : 
  • Την απαξίωση του θεσμικού ρόλου των τοπικών συμβουλίων που αποτελούν το άμεσο όργανο εκπροσώπησης των πολιτών των τοπικών κοινωνιών. 
  • Την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε ο προϋπολογισμός, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πολλές διορθώσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες μάλιστα, σε συμμόρφωση, αναγκάστηκαν να εντάξουν μόλις μία ημέρα πριν και μας απέστειλαν για μελέτη και προετοιμασία, επίσης, την τελευταία στιγμή. 
  • Την απαράδεκτη και απρόκλητα επιθετική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής έναντι συμβούλων της παράταξής μας με άσχημους χαρακτηρισμούς, που καθόλου δεν αρμόζουν σε ασκούντες δημόσια εξουσία. 
Μετά τιμής
Άννα Ραφτοπούλου

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΣΟΣΚΟΝΗ3 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

    Η ΑΝΝΑ πολιτικο παιδι του Δ.Μαρκου ειναι και ειχε ετοιμαστει,για μια πενταετια να κρατησει την σταση του πολιτικου πατερα της Δ.Μαρκου,δεν μιλω,δεν κανω τιποτα περιμενω σαν τον Δημητρη που ησυχα περιμενε να φθαρει ο Χρηστος,και να παρει σειρα για δημαρχος.Ηρθε ο ασχετος Μαρλαντης και τα εκανε πραγματικο δημοτικο συμβουλιο.Αρχισε να ζητζ εγγραφα,αποδειξεις,και διαφορα που μπορει ισως να κοστισουν πολυ ακριβα,και στην νυν,και στην πρωην δημοτικη αρχη.Ο Δημαρχος με πανικο και αδεξιοτητα χειστηκε,και χειριζεται τα παντα.Ηταν αναγκαιο στην απλη ερωτησουλα Μαρλαντη να ουρλιαζει ο Κατραμαδος,να τραυλιζει και να κρυβεται ο δημαρχος;Εγω προσωπικα πιστευω μονο ο Δημαρχος μπορει να δωσει σοβαροτητα,η γελιοτητα στο ΔΣ,και διαλεξε να ειναι γελοιος χωρις λογο.Σε 60 ημερες εχει κανει απιθανες γκαφες,και ανοησιες,και εμφανιζει ενα προφιλ σκληρου δικτατορα παλι χωρις λογο.ΕΕΕΕ με τοσα λαθη και βλακειες του Δημαρχου,ξυπνησαν και τα τουβλα της ΑΝΑΣΑ και σφυρανε απο τρυπες,αλλα ειναι πια τοσο δυνατο που μοιαζει η ΑΝΝΑ δημαρχος,και ο Δημητρης μελλοντικος δημαρχος.Τωρα που επεσε και στα γονατα ο Δημητρης αυτοι νομιζουν οτι εναι γιγαντες,και με αυτο ψυχολογικο πλεονεκτημα,και τα ατελειωτα καθημερινα λαθη του Δημητρη,θα τον εξαφανησουν σαν σκονη.Ο Δημητρης εχει και το τεραστιο μειονεκτημα δεν ειναι κατοικος του δημου,την μια ανοησια μετα την αλλη,χωρις καποιον εμφανη λογο.Κατσε στην ησυχια σου Δημαρχος ολιγων ημερων εισαι,δωσε οτι ζητανε να πηξουν στην ανουσια πληροφορια,εσενα Δημητρη τι σε ενοιαζε νεος Δημαρχος χωρις αμαρτωλο παρελθον ησουν.Τωρα πια σε χωσανε στο σακι και σε πανε στην κατηγορια των Καταλογισμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την anatakti.gr δεν την εκφράζουν τα σχόλια. Αποκηρύσσει όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλεί όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει <εδώ> ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου