Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Spiegel Πιο σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση θέλουν οι Γερμανοί

Πάνω από το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους «εξισλαμίζεται»Η πλειονότητα των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ δεν δίνει αρκετή προσοχή στις ανησυχίες των πολιτών για τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο.Σε δημοσκόπηση του TNS για το περιοδικό Spiegel, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν παίρνει αρκετά σοβαρά υπ’ όψιν του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Παράλληλα, περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους «εξισλαμίζεται».

Στη Δρέσδη πραγματοποιούνται εδώ και δύο μήνες πορείες κάθε Δευτέρα, τις οποίες διοργανώνει η οργάνωση PEGIDA, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», η οποία ισχυρίζεται ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 81 εκατομμυρίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέκρινε την Παρασκευή τις πορείες αυτές, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία» για μίσος εναντίον των μουσουλμάνων ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας. Παράλληλα, καταδίκασε τον εμπρησμό κτηρίων στη Βαυαρία, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για να στεγαστούν αιτούντες άσυλο.

Η Μέρκελ υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση. Όμως, τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες.

Στην τελευταία πορεία της PEGIDA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πήραν μέρος έως και 10.000 άνθρωποι και αντίστοιχος αριθμός αντιδιαδηλωτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ επέκρινε τους υποστηρικτές της PEGIDA ότι αλλοιώνουν τα γεγονότα και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος εξισλαμισμού της γερμανικής κοινωνίας».

Πάντως, κάποιοι από τους συντηρητικούς της Μέρκελ απαντούν στις ανησυχίες της κοινής γνώμης. Αυτή την εβδομάδα το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), εξέτασε μια πρόταση για την απαγόρευση της μπούρκας, ενώ οι βαυαροί σύμμαχοί τους, η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αναγκάστηκαν να αποσύρουν μια πρότασή τους να είναι υποχρεωμένοι οι μετανάστες να μιλούν γερμανικά στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου