Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιροποιείται η απόφαση για Ψυττάλεια από το Δημοτ Συμβούλιο Σαρωνικού

Screenshot_594
Έστω και αν σε κάποιες στιγμές της συνεδρίασης της 11/2/15, του Δημοτικού  Συμβουλίου Σαρωνικού υπήρξαν μικροεντάσεις και διαφωνίες  που αφορούσαν σε  παλαιότερες
συνεδριάσεις και διαδικασίες, ένα είναι το σημαντικό συμπέρασμα. Ξεκαθάρισε οριστικά η κοινή θέση όλων,ότι δηλαδή η λύση ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ αποτελεί «μονόδρομο» για τον Δήμο Σαρωνικού, καθώς δεν υπήρξε καμία εισήγηση που να μην περιέχει αυτή τη λέξη (μονόδρομος).
Κατέστη σαφές επίσης, ότι όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου, η κάθε μία με το δικό της τρόπο, είχε μέχρι τώρα και συνεχίζει σθεναρά να έχει μοναδικό ορίζοντα την Ψυττάλεια ακόμα και αν από μέλη αυτού του Συμβουλίου δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση της «απένταξης» που έγινε η είδηση της χρονιάς  πριν λίγο καιρό.
Η χθεσινή ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου – υπέρ της λύσης της Ψυττάλειας-  η οποία επικαιροποιεί την ίδια ,παλαιότερη της προηγούμενης Διοίκησης, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και θολά τοπία.
Η σύσταση επίσης ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ  που προβλέπει η απόφαση, στην οποία θα συμμετέχουν  ο Δήμαρχος και οι αρχηγοί των παρατάξεων της Μειοψηφίας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον χωρίς διαφοροποιήσεις  συντονισμό των ενεργειών οι οποίες θα περιλαμβάνουν επαφές και ενημέρωση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ακόμα και με αυτούς που αντιδρούν σε αυτή τη λύση.
Συνεπώς,όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να αισθάνονται ότι το συμβούλιο που προκλήθηκε με πρωτοβουλία 10 συμβούλων της Μειοψηφίας ήταν και αναγκαίο και χρήσιμο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας η Πρόεδρος κα Κόλλια δήλωσε, ότι δεν υπήρχε πρόθεση από την Πλειοψηφία να μην γίνει συμβούλιο για την Αποχέτευση καθώς δεν το έκρινε ακόμα σκόπιμο, αφού λόγω της αλλαγής Κυβέρνησης οι Υπουργοί και οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί για τις αρμοδιότητές τους.
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχαν προσκληθεί και οι Βουλευτές Περιφέρειας, από τους οποίους παρέστησαν ο Θ.Μπούρας (ΝΔ) και Π.Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ). Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Φιλίππου, καθώς και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ.Κιούσης. Όλοι  δήλωσαν ότι η ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ είναι μονόδρομος και ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου.
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης η μοναδική φωνή Δημοτικού Συμβούλου της Πλειοψηφίας , αυτή του κου Μποστανίτη που υποστήριξε ότι «αντί εμείς να πείσουμε αυτούς που αντιδρούν να πάμε στη Ψυττάλεια, θα έπρεπε να πείσουμε τους δικούς μας Δημότες να κάνουμε το δικό μας ΚΕΛ στο Σαρωνικό», και πρότεινε να ληφθεί απόφαση η οποία να δεσμεύει όλους, πως σε περίπτωση που τελικά αποκλειστεί η Ψυττάλεια και η πλειοψηφία αποφασίσει να γίνει Τοπικό ΚΕΛ, η μειοψηφία δεν θα αντιδράσει.
Στο τέλος της διαδικασίας και πριν το κλείσιμο του Δημάρχου, εκπρόσωπος Συλλόγων της παραλίας, ανακοίνωσε τη διενέργεια εκδήλωσης (21/2/15)  για την ενημέρωση των Δημοτών για το αποχετευτικό και κάλεσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να παραβρεθούν
Δείτε το video με όλε τις τοποθετήσεις όσων έλαβαν το λόγο οι οποίοι φαίνονται στον «Οδηγό εύρεσης ομιλητών στο video»
Ζητούμε συγνώμη από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Κωνσταντέλο για την μη εμφάνιση της ομιλίας του καθώς σε μικρό τμήμα  του αρχείου λήψης στο οποίο καταγράφτηκε η ομιλία του, εμφάνισε τεχνικό πρόβλημα.

O Paraktios σε επόμενες αναρτήσεις θα δημοσιοποιήσει επιλογές των χθεσινών ομιλιών καθώς και ιστορικά στοιχεία με τη πορεία του Αποχετευτικού ζητήματος από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια μέχρι και σήμερα,έτσι όπως  καταγράφτηκαν σε ειδικό πίνακα που έχει εκπονήσει ο Μανώλης Τσαλικίδης και παρουσιάστηκε στο χθεσινό Συμβούλιο.

paraktios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου