Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με αναπηρικό αμαξίδιο στο κέντρο της Αθήνας

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με αναπηρικό αμαξίδιο στο κέντρο της Αθήνας
Δράση προσομοίωσης για άτομα με αναπηρία
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία.
Σύνταγμα μια το μεσημέρι: Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μαζί με μια ομάδα τουλάχιστον 30 ατόμων διασχίζει την κεντρική πλατεία της Αθήνας με αναπηρικά αμαξίδια.




Πολλοί είναι αυτοί που απορούν και μένουν έκπληκτοι με την εικόνα που αντικρίζουν. Κάποιοι από αυτούς ρωτούν τι συμβαίνει, ενώ κάποιοι άλλοι σπεύδουν να τους ακολουθήσουν.
Λίγο παρακάτω θα διαπιστώσουν ότι ο δημοφιλής ηθοποιός και τα υπόλοιπα άτομα συμμετέχουν σε δράση προσομοίωσης για άτομα με αναπηρία.



Σήμερα το μεσημέρι ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης  για Παιδιά και Εφήβους (ΣΚΕΠΕ) οργάνωσαν δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας.



Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, από μικρά παιδιά και εφήβους, μέχρι ηλικιωμένους. Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καφετζόπουλος.



Σκοπός της εκδήλωσής ήταν η εξοικείωση με την αναπηρία και η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι  με κινητικά προβλήματα.

Έτσι, άτομα που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, κάθισαν σε αναπηρικό αμαξίδιο και με την καθοδήγηση συνεργατών του ΣΚΕΠΕ μετακινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Παράλληλα κάποιο άλλοι βίωσαν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης, βάζοντας στα μάτια τους μαύρα μαντίλια και με τη χρήση ενός μπαστουνιού προσπάθησαν να κινηθούν στην πλατεία Συντάγματος. 



Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μετά τη συμμετοχή του στη δράση δήλωσε στο protothema.gr: «Είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει όλους μας. Η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτόγονο στάδιο για τη διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματά στις πόλεις».



Ο Πιτσινιάκας Παναγιώτης, συνεργάτης του ΣΚΕΠ, σημείωσε ότι το να κινείται ένας άνθρωπος με αναπηρία στους δρόμους της Αθήνας μοιάζει με ένα Video game που κάποιος προσπαθεί να αποφύγει τις παγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου