Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ν. Δένδιας: «Παλινωδίες και απουσία Μεταναστευτικής πολιτικής από την Κυβέρνηση»

Ν. Δένδιας: «Παλινωδίες και απουσία Μεταναστευτικής πολιτικής από την Κυβέρνηση»

Τις παλινωδίες και την απουσία της Μεταναστευτικής πολιτικής από την Κυβέρνηση θέτει με ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην
υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας με ερώτηση - παρέμβαση που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

Αφορμή για την κατάθεση της ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ αποτέλεσε, όπως σημειώνει, οι «παλινωδίες σχετικά με τη λειτουργία των Προαναχωρησιακών Κέντρων, την ακώλυτη είσοδο και κυκλοφορία στη χώρα παρανόμων μεταναστών και τη μη εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν».




Ο κ. Νίκος Δένδιας επισημαίνει τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη χώρα η επίσημη παραδοχή περί απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ειδικά σε μια περίοδο έντασης της τρομοκρατίας σε περιοχές προέλευσης πολλών παρανόμων μεταναστών ευρισκόμενων ήδη ή κατευθυνόμενων προς τη χώρα μας. Και ρωτά εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει την εφαρμογή του εγκεκριμένου από την Ε.Ε.

Σχεδίου δράσης για το άσυλο και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που κατά την περίοδο 2012-2014 είχε απτά αποτελέσματα για την προστασία των συνόρων, την ασφάλεια των πόλεων, την υποδοχή και διαχείριση των αιτήσεων ασύλου από νέες πολιτικές υπηρεσίες και την επαναπροώθηση αλλοδαπών που δεν πληρούσαν τους όρους της Συνθήκης της Γενεύης για τη χορήγηση ασύλου;

Καθώς και εάν θα αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ε.Ε. ώστε να αποκαταστήσει τη συνεργασία με τις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα με τη δική μας προβλήματα στο πεδίο της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να επιδιώξει περισσότερη αλληλεγγύη, καλύτερη χρηματοδότηση και τροποποίηση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου (Κανονισμός Δουβλίνου κ.α.), όπου αυτό εμφανίζεται στην πράξη αναποτελεσματικό και ανισοβαρές;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου