Σάββατο 25 Απριλίου 2015

2ο ΓΕΛ Καλυβίων - "δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν παιδεία"

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παλλήνη 24.4.2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στο Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής έφτασε πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων- Λαγονησίου με την οποία καλούνται μαθητές και γονείς το Σάββατο,25 Απριλίου, στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας», που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο σχολικό χώρο του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων με τη στήριξη του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Επίκεντρο». Η εκδήλωση αυτή μάλιστα πραγματοποιείται παρά τη διαφωνία των εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων για την είσοδο του φροντιστηρίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής εκφράζει την αντίθεση του σε ενέργειες που, εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία ουσιαστικού επαγγελματικού προσανατολισμού στα πλαίσια της δημόσιας εκπαίδευσης, επιτρέπουν στην παραπαιδεία και τους ιδιώτες να εισβάλουν στο Δημόσιο Σχολείο. Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τα δημόσια σχολεία για τη διαφήμιση την φροντιστηρίων και την προσέλκυση πελατών.
Η προσπάθεια όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης και όχι στην προβολή και νομιμοποίηση της παραπαιδείας.
Καλούμε, επομένως το Δήμο Σαρωνικού και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων-Λαγονησίου να μην προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο χώρο του σχολείου.
Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, τοπική αυτοδιοίκηση να αγωνιστούμε από κοινού για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια, δωρεάν παιδεία και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
Η πρόεδρος 
Άννα Μπαχτή
 
Ο γραμματέας
 Πάνος Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου