Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Δραματική επιστολή της Dielpis για την πίστα F1 στη Δραπετσώνα

Δραματική επιστολή της Dielpis για την πίστα F1 στη Δραπετσώνα
Την ώρα που η χώρα κόπτεται για επενδύσεις, εισροή νέων κεφαλαίων και πόλους έλξης τουριστών, οι δημοτικοί άρχοντες περί άλλων τυρβάζουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δήμαρχοι Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Περάματος, Σαλαμίνας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, θα συμμετέχουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου στις 12 μ.μ. στο πρώην Δραπετσώνας. Στη συνέντευξη θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. κ. Γουδομιχάλης.




Θέμα της συνάντησης, η ένωση των δυνάμεών τους στο πλαίσιο της διεκδίκησης της ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας.

Πρόκειται για ένα χώρο μεγάλης και υπερτοπικής σημασίας, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ανάσα ζωής σε όλη την Αττική, αλλά και προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ένα χώρο που εδώ και τρία χρόνια συζητείται σε διεθνές επίπεδο (τον γνωρίζει και το αφεντικό της F1, κ. Μπέρνι Έκλστόουν) για χώρος διεξαγωγής αγώνων Φόρμουλα 1.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απευθύνεται στους 5 δημάρχους από τον ιδιωτικό φορέα που τρία χρόνια τώρα πασχίζει με κάθε μέσον, για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά που μάλλον οι νέοι τοπικοί άρχοντες δεν λαμβάνουν υπόψη.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή προς τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά:

Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά),
Σταύρος Κασσιμάτης (Δήμαρχος Κορυδαλλού),
Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη) ,
Γιάννης Λαγουδάκης (Δήμαρχος Περάματος),
Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου (Δήμαρχος Σαλαμίνας)
Χρήστος Βρεττάκος (Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσωνας)

«Κύριε Δήμαρχε

Από τον Ιούλιο του 2012, η Ελλάδα επίσημα διεκδικεί να διοργανώσει αγώνες Formula 1 στο Λιμάνι του Πειραιά, μέσα από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την ανάπλαση της περιοχής Λιπασμάτων, με ονομασία DielpisFormula1.

Αυτή η πρόταση προβλήθηκε επιτυχώς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με πολύ θετική ανταπόκριση και αποδοχή του συγκεκριμένου έργου (project) από τις αρμόδιες Διεθνείς Ομοσπονδίες.

Παράλληλα η προσπάθεια έτυχε στήριξης από τη Δημοτική Αρχή και την Ελληνική Κυβέρνηση της προηγούμενης περιόδου.

Οι προσπάθειες, από πλευράς του φορέα, συνεχίζονται με πολύ θετικά αποτελέσματα και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση του έργου, ύψους πάνω από 1 δισ. ευρώ, ιδιωτικά κεφάλαια.

Βρισκόμαστε σε επαφή με υψηλά κυβερνητικά στελέχη, ώστε να δρομολογηθεί η απαιτούμενη διαδικασία για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα έβαζε την Ελλάδα και ειδικότερα το Λιμάνι του Πειραιά, στο παγκόσμιο χάρτη ως τουριστικό προορισμό, αφού εκτός του αθλητικού θέματος περιλαμβάνει πολιτισμό, εκπαίδευση, αναψυχή, χώρους πράσινου και άλλα.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εξέδωσε δελτίο Τύπου, την 1η Απριλίου 2015, καλώντας τους δημάρχους των όμορων δήμων του, σε συνέντευξη Τύπου, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της διεκδίκησης, για την υλοποίηση της ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης.

Αυτή η ανακοίνωση της 1ης Απριλίου, μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να είναι, αφού τα 4 τελευταία χρόνια γίνεται γιγαντιαία προσπάθεια για την ανάπλαση και την αξιοποίηση αυτής της περιοχής που θα περνά μέσα από ένα έργο παγκόσμιας προβολής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πολυπόθητη ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία μιας εντελώς αποκλεισμένης από τη θάλασσα τοπικής κοινωνίας, στο τελευταίο ανεκμετάλλευτο κομμάτι της νοτιοανατολικής περιοχής, με ένα έργο που θα δώσει εργασία σε τουλάχιστον 8.500 άτομα, σύμφωνα με έγκυρη μελέτη που έχει εκπονηθεί, από διεθνή αναγνωρισμένο οίκο καθώς και ένα οργανωμένο χώρο πρασίνου έκτασης 200.000 τμ.

Θεωρούμε, ότι είναι αναγκαία μια ενημέρωση σε βάθος της πρότασης DielpisFormula1 για την ανάπλαση του επί 16 χρόνια ανεκμετάλλευτου χώρου, αφού είναι το μόνο ώριμο έργο προς άμεση υλοποίηση με τρομερά συγκεκριμένα και μετρήσιμα οφέλη για όλη την περιοχή. Το προτεινόμενο έργο θα αναβαθμίσει πραγματικά και όχι θεωρητικά, το Λιμάνι του Πειραιά, θα αναβαθμίσει το υποβαθμισμένο περιβάλλον, θα δώσει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια τόσο “χτυπημένη” από την κρίση περιοχή και σε όλη την νοτιοανατολική περιφέρεια της Αττικής. Η πρόταση αυτή είναι βέβαιο πως θα αποτρέψει, ως πολλαπλώς προσφορότερη εναλλακτική λύση, τη δρομολογημένη διαδικασία με όρους ξεπουλήματος, πώλησης του μεγάλου λιμανιού.

Με εκτίμηση,

02-4-2015 Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου
CEO DielpisFormula1»

Όσοι θέλουν να δουν περισσότερα για το πόσο σοβαρή δουλειά έχει γίνει στο ανωτέρω θέμα δεν έχουν παρά να πληκτρολογήσουν:  dielpisformula1.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου