Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

GP Μπαχρέιν: Ο πρώτος φετινός νυχτερινός αγώνας!

GP Μπαχρέιν: Ο πρώτος φετινός νυχτερινός αγώνας!
Υπό το φως των προβολέων οι οδηγοί της Mercedes Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους με τους Φέτελ και Ράικονεν να καιροφυλακτούν.
Η πίστα στο Σακχίρ αποτέλεσε πολλάκις στο παρελθόν, επιλογή για δοκιμές εξέλιξης της F1, λόγω του εύκρατου κλίματος της περιοχής. Ο θρύλος αναφέρει πως εκεί βρίσκονταν οι "Κήποι της Εδέμ" πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών στον Περσικό Κόλπο που όσο κι αν ακούγεται απίστευτο δεν έχει πετρέλαιο.




Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό και το εμπόριο. Εδώ και δυο χρόνια στην πίστα έχει εγκατασταθεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα προβολέων που επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα, βράδυ. Μια εύλογη επιλογή καθώς είναι πολύ πιο ανθρώπινο για τους θεατές αλλά και τους αγωνιζόμενους να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο από το σούρουπο και μετά αποφεύγοντας τον καυτό ήλιο της ερήμου.

Έχουν τοποθετηθεί 495 πυλώνες γύρω απ’ όλη την εγκατάσταση με ύψος από 10 – 45 μέτρα ανάλογο το σημείο. Είναι ο 3ος νυχτερινός αγώνας στο φετινό πρόγραμμα μαζί με τα GP Σιγκαπούρης και Άμπου Ντάμπι.

Η πίστα του Σακχίρ βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας το Μάναμα ο πρώτος αγώνας έγινε εκεί το 2004 και όπως όλα τα σύγχρονα σιρκουί, έχει σχεδιαστεί από το Γερμανό αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε. Το 2011 δεν έγινε αγώνας εκεί λόγω πολιτικών αναταραχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου