Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Δένδιας: Εκτός ελέγχου το σωφρονιστικό σύστημα

Δένδιας: Εκτός ελέγχου το σωφρονιστικό σύστημα
«Η χθεσινή εκτεταμένη συμπλοκή στις Φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ ομάδων κρατουμένων, που είχε ως τραγικό
αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας βρίσκεται εκτός ελέγχου, όπως επανειλημμένα έχω επισημάνει», σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού που είχε ως συνέπεια τον θάνατο δυο ατόμων.




Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «για την κατάσταση που επικρατεί έχει προφανή και μέγιστη ευθύνη, με την αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ομιλεί για “δικαιώματα του ανθρώπου” αλλά επιτρέπει δια παραλείψεων να αφαιρούνται ζωές στις φυλακές».

Βεβαίως, ευθύνεται και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, το οποίο αδρανεί επί χρόνια απέναντι στην απειλή που συνιστά το σωφρονιστικό σύστημα, με τον τρόπο που λειτουργεί, για το Κράτος Δικαίου, συμπληρώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

«Το πρόβλημα δεν λύνεται όμως με την επίρριψη ευθυνών. Λύνεται με δραστικές παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο, όπως η υπαγωγή των χαρτοφυλακίων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στο ίδιο Υπουργείο, αλλά και με την εφαρμογή μία σειράς άλλων μέτρων για τα οποία έχω τοποθετηθεί, αντί για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που επέλεξε η Κυβέρνηση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου