Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κίνα: 65 νεκροί από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ

Κίνα: 65 νεκροί από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ 

Πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται - Από το ναυάγιο, που έγινε λόγω

τυφώνα στο ποτάμι, έχουν επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιοςΕξήντα πέντε νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ενώ πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται.






Από το ναυάγιο, που έγινε λόγω τυφώνα στο ποτάμι, έχουν επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 456 άτομα, τα περισσότερα ηλικιωμένοι τουρίστες.

Οι διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν στο πλοίο και σκοπεύουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά να κόψουν τμήμα του πλοίου για να μπουν μέσα, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχουν διασωθεί κάποιοι μέσα στους θύλακες αέρα που μπορεί να δημιουργήθηκαν όταν αναποδογύρισε το πλοίο.

Η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση τον καπετάνιο και τον μηχανικό. Το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο, σύμφωνα με τις αρχές, και είχε αρκετά σωσίβια.

Χθες η τοπική αστυνομία επέτρεψε στους συγγενείς των επιβατών να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Ορισμένοι εξ αυτών ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα ονόματα των διασωθέντων και των νεκρών, ενώ άλλοιζητούν απαντήσεις στο γιατί οι περισσότεροι διασωθέντες είναι μέλη του πληρώματος, γιατί το πλοίο δεν απέφυγε να σαλπάρει ενώ ο καιρός ήταν άσχημος, και γιατί ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος είχαν το χρόνο να φορέσουν σωσίβια αλλά όχι να σημάνουν συναγερμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου