Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΕ Γ.Σ. Λαυρίου, μια διάκριση που έκανε τον Δήμο μας υπερήφανο!

ΚΑΕ Γ.Σ. Λαυρίου, μια διάκριση που έκανε τον Δήμο μας υπερήφανο!
Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά από ένα μπαράζ επιτυχιών η ομάδα basket Γ.Σ. Λαυρίου του Δήμου μας αγωνίζεται πλέον στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών, μαζί με ιστορικές και
μεγάλες ομάδες όπως, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ κ.α., κάνοντάς μας όλους βαθιά υπερήφανους.




Για την τεράστια αυτή επιτυχία, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας, στον προπονητή κ. Χρήστο Σερέλη που με επιμονή και ζήλο δουλεύει για την άριστη απόδοσή της, στους παίκτες για την προσωπική και σκληρή προσπάθεια , αλλά και σε όλους τους φιλάθλους που είναι εκεί και την στηρίζουν αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η διάκριση αγκαλιάζεται από όλο το Δήμο μας, καθώς η ομάδα μας είναι ο λόγος που το όνομα του Λαυρίου , ακούγεται και πάλι παντού, από τις ταβέρνες και τα τοπικά μαγαζιά , μέχρι τα ειδησεογραφικά και αθλητικά blogs εθνικής εμβέλειας, αποσπώντας σχόλια περηφάνιας και επαίνων.

Οι σπουδαίες νίκες που έχει σημειώσει τον τελευταίο καιρό η ομάδα, αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα και για τα παιδιά της πόλης μας, ώστε να μυηθούν στον αθλητισμό , έχοντας ως υγιή και ζωντανά πρότυπα τους παίκτες της πόλης. Σκοπός δεν είναι ο πρωταθλητισμός , αλλά ο μαζικός αθλητισμός, η καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι και της ομαδικότητας , όμως εφόσον προκύπτει , οφείλουμε να τον υποστηρίξουμε με δράσεις , τόσο με έργα του Δήμου όσο και με την στήριξη κάθε δημότη ξεχωριστά.

Μάλιστα, από τον επόμενο μήνα και επίσημα η ομάδα μπάσκετ θα λάβει τη μορφή της ΚΑΕ – ΚΑΕ Γ.Σ. Λαυρίου- ανοίγοντας το δρόμο για το διαμοιρασμό 10.000 μετοχών. Στόχος της ΚΑΕ Γ.Σ. Λαυρίου , θα είναι η πώληση αυτών των μετοχών στους κατοίκους του Δήμου μας (10 ευρώ/ μετοχή), έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λαϊκή βάση στο μετοχικό κεφάλαιο. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα μετοχικό κεφάλαιο 240.000 ευρώ , αν όλες οι εκδοθείσες μετοχές αγοραστούν από τους κατοίκους της Λαυρεωτικής , τότε το 40% θα ανήκει σε δημότες και το 10% στον Ερασιτέχνη, πετυχαίνοντας έτσι την απόκτηση κεφαλαίου 50%, κάτι που θα διασφαλίσει ότι η ομάδα δε θα μπορεί να πέσει στα χέρια ξένου ιδιώτη. Αυτή είναι και η πρόθεση της διοίκησης, να κρατήσει δηλαδή η ομάδα την εντοπιότητα της και να εμπλουτιστεί και με άλλους ταλαντούχους παίκτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, όπως είναι και η πλειοψηφία των παιδιών που την απαρτίζουν.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας , τα οποία μπορούν όλοι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου , στις τιμές των:120, 150, 270 και 350 ευρώ.

Παράλληλα, ο Δήμος Λαυρεωτικής και έπειτα από ανακοίνωση του ίδιου του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λουκά στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 18/9 στο Παλαιό Μηχανουργείο για την ομάδα μας, παρά τους χαλεπούς καιρούς και την οικονομική στενότητα που διανύουμε, διακηρύσσει έργα ύψους 100.000 ευρώ , για να στηρίξει έμπρακτα την άνοδό της. Συγκεκριμένα, έπειτα από πραγματογνωμοσύνη της ΕΣΑΚΕ, προτάθηκαν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας Α’ εθνικής.

Έτσι ο Δήμος Λαυρεωτικής επιχορηγεί το Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός, στην κυριότητα του οποίου υπάγεται το Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου (χώρος προπονήσεων και φιλοξενίας αγώνων), με το αντίστοιχο κονδύλι , ώστε να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω έργα:
  1. Αντικατάσταση και συντήρηση στέγης Κλειστού Γυμναστηρίου
  2. Προμήθεια ενός ζεύγους ηλεκτρονικών πινάκων , οι οποίοι θα είναι εναρμονισμένοι με τις ανάγκες των αγώνων Α΄κατηγορίας
  3. Αθλητικός Εξοπλισμός και προμήθεια δύο μπασκετών
  4. Διαμόρφωση των βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, εξέδρες κ.α.)
  5. Εγκατάσταση συστημάτων βιντεοπαρακολούθησης εσωτερικά και εξωτερικά του γηπέδου
  6. Διαμόρφωση χώρου parking περιφερειακά του Κλειστού Γυμναστηρίου
  7. Προμήθεια δύο καινούργιων , ειδικά διαμορφωμένων εκδοτηρίων
  8. Εφαρμογή ειδικού στέγαστρου στο εξωτερικό γήπεδο τέννις
  9. Παραχώρηση και δημιουργία γραφείων από τον Δήμο στο Γ.Σ. Λαυρίου
Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα είναι αρωγός και παρών σε όλη αυτή την προσπάθεια των παικτών της, επίσημα πλέον, ΚΑΕ Γ.Σ. Λαυρίου, έτοιμος να προσφέρει την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την εμψύχωση που χρειάζεται η ομάδα. Να ευχηθούμε για ακόμα μια φορά καλή επιτυχία σε αυτή την αγωνιστική σεζόν και να συνεχίσει να αποπνέει αυτό το φίλαθλο πνεύμα στην πόλη του Λαυρίου, που διέπεται από περηφάνια και αισιοδοξία για τον τόπο μας.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου