Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Νεκτάριος Καλαντζής - Πάνω από εκατό παιδιά εκτός βρεφονηπιακών. Θολό τοπίο για τo KEL

Καταπέλτης ο Νεκτάριος Καλαντζής στο ΔΣ Παλλήνης- Πάνω από εκατό παιδιά εκτός βρεφονηπιακών. Θολό τοπίο για την αποχέτευση στη Ψυτάλλεια.
Σε δριμεία επίθεση κατά του δημάρχου Παλλήνης προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το θέμα των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη και Κάντζα. Παρόλο που φέτος ξεκίνησαν να λειτουργούν δύο νέοι σταθμοί, σε Γέρακα, στην οδό
Ανάφης και στον Αγ. Νικόλαο Κάντζας, η πολιτική του δημάρχου Παλλήνης οδήγησε στο να μείνουν εκτός παιδικών πάνω από εκατό οικογένειες τουλάχιστον και πιθανόν το νούμερο να είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού ο δήμαρχος δεν ήθελε να απαντήσει με συγκεκριμένους αριθμούς στο ερώτημα του κ. Καλαντζή που αφορούσε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έμειναν έξω από τους δημόσιους σταθμούς. Ενώ οι αιτήσεις στο σύνολό τους έφτασαν τις 700, 280 εισήχθησαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, εκτός των ΕΣΠΑ. 




Το πρόβλημα της σχολικής στέγης, με τα περισσότερα σχολεία της πόλης να έχουν αίθουσες προκάτ, παραμένει χρόνια τώρα επί θητείας Ζούτσου, ενώ και ο παλιός παιδικός σταθμός του Γέρακα στο Σταυρό να εγκυμονεί κινδύνους, εξαιτίας της παλαιότητάς του. Μέσα σε όλα αυτά, η προχειρότητα κατασκευής του νέου σταθμού, επί της οδού Ανάφης στο Γέρακα, που κατασκευάστηκε το ένα τείχος του κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο, πρόχειρα, χωρίς σωστή μελέτη, δείχνει την προχειρότητα της σημερινής δημοτικής αρχής Παλλήνης στο θέμα της σχολικής στέγης, ακόμη και όταν αφορά νήπια. Ενώ πολλοί δήμοι, μπορούν να καλύψουν σχεδόν στο σύνολό τους την ζήτηση για δημόσια παιδεία και φιλοξενία στα βρέφη και στα νήπια, ο δήμος Παλλήνης για ακόμη μια χρονιά, ούτε προέβη σε μείωση της τιμής των τροφείων σε όσες οικογένειες είχαν την ΄΄τύχη΄΄ να έχουν τα παιδιά τους στους δημόσιους σταθμούς και κατάφερε πάλι να οδηγήσει πολλές οικογένειες της πόλης σε αναζήτηση ιδιωτικών σταθμών, που θα επιβαρύνουν κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Ως προς το θέμα της αποχέτευσης για Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη και Κάντζα, ο Νεκτάριος Καλαντζής ρώτησε το δήμαρχο γιατί δεν παρέστη στη συνάντηση που έγινε για το θέμα της αποχέτευσης για την Ανατολική Αττική, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη και άλλων δημάρχων των Μεσογείων, με απάντηση να είναι ότι δεν προσεκλήθη στη συνάντηση και επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, την εμπλοκή που υπάρχει για το δήμο Παλλήνης στο θέμα της Ψυτάλλειας, μετά και από το βέτο του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και όπου ουσιαστικά αυτή τη στιγμή η λύση του αποχετευτικού για την Παλλήνη είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου